Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Jong talent bij TEDxYouth

Jong talent bij TEDxYouth

17 november is het zover: jong, ondernemend, inspirerend talent vanuit heel Nederland verzamelt zich in Amsterdam tijdens TEDxYouth. De dag zal gevuld worden met Talks, workshops en heel veel creatieve ideeën. Het concept? Bringing ideas alive. Scholieren.com is mediapartner van TEDxYouth 2012.

Wat is TED?

Nee, niet die film met die pratende teddybeer, TED (met hoofdletters) is ook 'n heel tof evenement. TED is over komen waaien uit Amerika. Daar organiseerden ze talks op het gebied van Techniek, Entertainment en Design, al is het inmiddels breder dan dat. Alle talks, van inspirerende mensen met goeie ideeën, worden gefilmd en kun je terugvinden op youtube.

Sinds een paar jaar bestaat TED ook in Nederland en wordt het evenement ook voor jongeren georganiseerd. In 2010 en 2011 zat de zaal al vol met richting de 200 jonge honden en let op: je moet uitgenodigd worden om erbij te zijn. Alleen scholieren met een goeie motivatie krijgen een ticket.

Talks op het podium

Wat staat er dit jaar op 't programma? 's Ochtends beklimmen verschillende tieners met een goed idee het podium om hun verhaal te doen. Onder hen een designer, beeldhouwster en ondernemers met een eigen bedrijf. Eén van die ondernemers is Bas, die al eerder 'n aantal gastblogs voor Scholieren.com schreef.

Na de talks zullen er workshops zijn voor alle aanwezigen. Ieder kan z'n interesse aangeven, waardoor je als kunstlover in ieder geval niet bij 'n businessworkshop terecht zal komen. Ieder z'n ding! Ook de workshops zijn hartstikke actief. Je zult je hoofd én je handen moeten inschakelen. 

Publiek met ideeën

Het coole aan TEDxYouth is dat het publiek zal bestaan uit enthousiaste, gedreven jongeren. Niemand zit er tegen z'n zin, want je komt er dus alleen binnen met een uitnodiging. Als je de organisatie overtuigt dat jij er bij moet zijn, tref je er dus sowieso alleen maar scholieren die ook voor hun droom durven gaan.

Via de website kun je jouw idee plus motivatie insturen en wie weet zit jij wel tussen die bijna twee honderd geselecteerde jongeren. Je kunt je nog inschrijven!

Val je buiten de boot? De komende weken lees je alles over TEDxYouth op de site waar geen enkele scholier omheen kan: Scholieren.com.

Gepubliceerd op 25 oktober 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

V.

V.

Ik ga dit jaar voor de derde keer naar TEDxYouth en ik heb er nu al zo veel zin in! Het is echt een super inspirerend evenement :)

11 jaar geleden

J.

J.

Ik ga er naartoe, heb er zin in! Leuk stukje trouwens (:

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.