Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

15 en ambitieus ondernemer

15 en ambitieus ondernemer

Door Bas

Gastblogger Bas (15) heeft amper tijd voor z'n huiswerk: hij is veel te druk met het oprichten van zijn eigen bedrijf Carchoice.nl. De komende weken doet hij op Scholieren.com verslag van zijn ondernemerschap.

Ik ben Bas de Vries, 15 jaar oud en entrepreneur. Nou, entrepreneur? Eigenlijk noem ik het gewoon ondernemer - maar entrepreneur staat beter.

Laatst was ik op de New Ambition Day, een evenement waar jonge ondernemers tips en trucs konden leren en ervaringen konden uitwisselen.

Tweet met ambitie

Om de allerbeste jonge ondernemer te spotten, was er een wedstrijd gaande: je moest een tweet versturen met jouw ambitie erin. De winnaar mocht een dag directeur worden bij Radio 538. In de zaal zaten ongeveer 1500 ondernemers waarvan de meesten iets tweetten als 'ik wil een bestseller schrijven' of 'ik wil de nieuwe Steve Jobs worden'. Ik koos echter voor iets anders.

Het is nou niet bepaald dat ik een tweet bomvol inspiratie stuurde, nee. Eigenlijk stuurde ik een tweet in belachelijk slecht Nederlands met daarin: 'mijn ambitie is worden meest talentvolle en inspirerende ondernemer'. Of zoiets.

Podium op

Toen ik weer naar mijn beeldscherm keek om te zien wat ik getweet had, haalde ik het binnen 20 seconden weer weg. Gelukkig was dat genoeg tijd voor de ING en Concorde om mij te spotten. Ik mocht het podium op en mijn verhaal doen. Ik legde aan de hele zaal uit dat ik samen met mijn compagnon Andre Woons (15) mijn eigen bedrijfje aan het opzetten ben: Carchoice.nl.

Carchoice moet het online autokopen stimuleren en vergemakkelijken. Zo zoek je voor het eerst eens niet op het merk en model, maar op specificaties van de auto (kofferbakruimte, aantal stoelen etc. etc.). Best raar, hè, dat dit nog niet bestond?

Eindeloos dealers af

Dan hoef je niet meer eindeloos met je ouders naar alle dealers in de omgeving om jouw auto te testen op het formaat van de achterbank, maar kan je in één keer kijken wat het beste is voor jou en je familie. Ook wordt 't op mijn site een stuk makkelijker om advertenties te publiceren dan op andere sites.

Na onze presentatie had ik echt een geweldige middag: ik schudde de handen van allerlei investeerders en coaches en de werkaanbiedingen vlogen me om de oren. Halverwege de dag waren alle 120 visitekaartjes op. 

Directeur van 538

's Avonds verschenen er zelfs artikelen over mij op Nuzakelijk.nl en Fd.nl/entrepreneur. En als klap op de vuurpijl bleek dat we de wedstrijd hadden gewonnen: ik ben binnenkort een dag lang directeur van Radio 538. Hoe vet is dat! We zijn nu een datum aan het prikken, later meer.

Dat ondernemerschap is dus zo slecht nog niet - komende weken zal ik jullie updaten over hoe 't verder gaat...

Gepubliceerd op 16 mei 2012
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

H.

H.

Ha Bas,
Leuk dat je gastcolumns gaat schrijven voor S.com! Heb je nog een goede tip voor mij als jonge ondernemer? ;-)

11 jaar geleden

B.

B.

He hidde, stuur me anders even een mailtje!

11 jaar geleden

H.

H.

Dat kan ook gewoon via Autoscout hoor, gewoon geen merk invullen en dan kun je via geavanceerd zoeken twintig grijze auto's vinden met meer dan 100.000 op de teller, met vier zitplaatsen, die op benzine rijden met een airbag in de buurt van Amsterdam. En door een particulier worden verkocht. Dus dit slaat, helaas, nergens op.
Het lijkt er meer op dat er allerlei bedrijven willen meeliften op je verhaal.

11 jaar geleden

B.

B.

nee hoor Henry, dat valt wel mee. Op autoscout kan je alles behalve gericht zoeken en zijn er zeer beperkte zoekmogelijkheden. Wat je op de sneak-preview ziet linksboven dekt wat dat betreft niet de lading. Wacht maar tot hij online staat!

11 jaar geleden

W.

W.

Een pagina met wanneer wat handig is zou dan ook wel fijn wezen. ;-). Dus bij welk verbruik ben ik goedkoper uit met diesel/lpg/benzine/elektrisch rijden ivm wegenbelasting + brandstof en onderhoudskosten. Of zit dat onder relatief zuinig? ;-)

11 jaar geleden

A.

A.

Hey, wauw, wat goed van je zeg! Laat je niet van je pad afleiden! Ik ben ook 15 en heb op 5 januari ook een bedrijf opgericht! Omg... zo cool dat er nog iemand is die dat heeft! Haha, nou ik doe niet hetzelfde als jij, ik wil namelijk mijn fantasy boek uitgeven, maar alsnog, echt leuk om te weten dat er nog iemand van mijn leeftijd is die dit doet! Ga zo door, mijn steun heb je!

11 jaar geleden

J.

J.

Haha leuk om te horen dat er nog meer jonge ondernemers zijn. Ik zelf ben ook officieel ondernemer (14 jaar word binnenkort 15). Waar vind jij informatie over die bijeenkomsten want daar kan ik vaak niks (of niet op tijd) dingen voor vinden. mvg, Julius van Dijk (magnifisite.nl)

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.