Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Het RIVM zoekt scholieren (13 t/m 17) die niet roken EN scholieren (18 jaar of ouder) die wel roken of e-sigaretten/shisha-pen gebruiken. Voor een onderzoek. Vergoeding is €30,- + reiskosten. Lees meer en meld je aan!

"Oh jee! Facebook is gevaarlijk!"

"Oh jee! Facebook is gevaarlijk!"

Nee, natuurlijk niet. Facebook is leuk! Toch zijn er altijd mannetjes met hun broek tot boven de navel en een hoog stemmetje die praten over de gevaren en het privacygebrek.

Maar dat er van alles grandioos mis kan gaan dankzij Facebook kan niemand ontkennen. Hier de mooiste vijf gevallen.

1. Hoerenbaan

Op internet stikt het werkelijk van de verhalen van mensen die ontslagen zijn wegens stom Facebook-gebruik. Zo is er een Nederlandse man die zijn frustratie over zijn baan uitte door op Facebook zijn baas een "hoerestumperd" te noemen. Het bedrijf zelf noemde hij een "hoerebedrijf".

Hij was nog net niet zo dom om zijn baas als vriend te hebben, maar een van zijn collega’s had hij wél als vriend. Die collega vertelde het tegen die hoerebaas. Dag baan.

2. Een schokkende bikini

Ook met foto's kan er een hoop misgaan. Op de Filippijnen (of all places) was een meisje dat op Facebook een foto plaatste waardoor iedereen haar bikini kon bewonderen. Bovendien hield ze een sigaret en een drankfles vast.

Met deze foto trapte ze met pumps in de ballen van het bestuur van haar katholieke school. Dat bestuur liet haar nog nèt haar diploma halen, maar dat zo’n losbandige, schaars geklede hoer bij de diploma-uitreiking zou mogen zijn? No way!

3. Ontvrienden is gevaarlijk

Een aardig ogend meisje wil aandacht van je via Facebook. Jij bent niet single, maar ook niet onaardig, dus je doet aardig terug. Na verloop van tijd begint ze je te stalken, word jij het zat, wordt zij vervelender en dan zit er niets anders op dan haar te ontvrienden.

Tot zover een logisch verhaal. Op dat moment komt er echter de vader in het spel. Voor hem is het ontvrienden als een mes in de rug van zijn dochter. De vader schiet de betreffende ontvriender en diens vrouw dood.

4. Flitslichtrelatie

Veel mensen zijn wel eens bang dat personen zich bij Facebook-ontmoetingen anders voordoen dan ze zijn. Dan blijkt die knappe jongen met een goed salaris een vieze oude man met een snottebel. Bij Jerry (21) en Linda (16) was er wat dat betreft niets aan de hand.

Ze ontmoetten elkaar op Facebook, waren allebei wie ze verwacht hadden, vonden elkaar leuk, zoenden wat, hadden seks en kregen ook al meteen ruzie – allemaal in zeven uur tijd. In zeven uur hadden zij dus alles wat een relatie van maandenlang ook heeft.

Die zeven uur vonden ze blijkbaar lang genoeg: de ruzie escaleerde, Linda greep woedend naar een hamer en een mes, maar Jerry was veel sterker. Hij maakte haar de wapens afhandig, stak en sloeg en stond uiteindelijk hijgend boven het dode lichaam van Linda. 

5. Opsporing verzocht

Facebook is niet alleen eng en gevaarlijk, Facebook is ook lief. Een vrouw verloor haar zoon door ontvoering en zocht 27 jaar lang tevergeefs naar het hummeltje dat ze niet zag opgroeien.

De jongen werd ergens anders opgevoed, leidde zijn leven zonder moeder en werd een van de vele Facebook-gebruikers wereldwijd. Zijn tante typte zijn naam in op Facebook, zag dat hij bestond, schakelde haar zus (zijn moeder) in en een oud familiedrama werd op Hollywoodachtige wijze afgesloten met een happy end.

voeg reactie toe

9070

Het drinken van een energiedrankje helpt je om je examens door te komen. Feit of fabel?