Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Oh Oh Valtho!

Oh Oh Valtho!

Door Daan

Voor het eerst van me leven op wintersport in het Chersonissos van de sneeuw, met 15 gasten met wie je tot dan toe evenveel tijd dronken als nuchter hebt doorgebracht...Of dat me beviel? Hier volgt het verhaal van de wintersport met mijn jaarclub in Val Thorens, Frankrijk.

Daan stort zich voor Scholieren.com in het Groningse studentenleven. Via z'n columns hoopt 'ie jou te behoeden voor de fouten die hij nu met overgave begaat.

Daar stonden we dan. Ik was de tweede van links.

De voorpret is natuurlijk al een groot deel van de echte pret, dus op de heenweg in de bus gingen we al compleet los. Zonder in detail te treden, kan ik zeggen dat we misschien zelfs iets tevéél lol hadden met onze drankjes. Het resultaat? Niet iedereen mocht op de terugweg weer met de bus mee naar Nederland.

Maar goed, we waren er tenminste wel allemaal en de vakantie kon beginnen. Ski’s huren, schoenen aan (dát is een takkewerk trouwens! Ze willen gewoon dat je jezelf pijn doet!) en de piste op. Van één clubgenoot zouden we een lesje krijgen, want wij konden dus nog helemaal niets. Clubgenoot was helaas binnen één minuut weg, en wij daardoor aan ons lot overgelaten.

Toch waagde ik een poging tot skiën. Niet echt tegen mijn verwachting in, faalde ik compleet en mijn clubgenoot stond gewoon te shinen in de sneeuw. Na de dagen erna een paar goeie vallen gemaakt te hebben en veel te lang in die koude sneeuw te hebben gelegen, had ik al besloten dat skiën niet mijn pakkie an is. Het is koud en veel te moeilijk.

Nee, doe mij maar de après-ski! Aan het eind van elke dag was er bovenop de berg een immens vette bar met keiharde muziek en veel bier. Dat was meer mijn ding: aangeschoten met al je vrienden de berg vervolgens af, douchen, eten, en destructief gaan feesten!

Je kunt ook gewoon paintballen in de sneeuw.Studenten uit Groningen kennen de traditie verkleed naar grote feesten te gaan, en voor ons was Valtho natuurlijk niets anders. Dus op dag drie stonden wij in onze verkleedpakken te shinen op de pistes en in die club.

Als ik daar nu weer aan terug denk,denk ik: wat voor een vakantie was dít, ondanks al die kutsneeuw en dat stomme skiën en zo?! Hoe gaaf is dat meerdere mensen met je op de foto willen als je wegloopt van een terrasje? Hoe gaaf is het als je op de laatste dag gaat paintballen in de sneeuw? En elke avond te feesten in een club waar je Nederlandse hitjes voorbij hoort komen?

Of ik ooit nog ga wintersporten? Da's een vraag waar ik bijna zeker weten ‘nee’ op zou zeggen. Gewoon, omdat ik sneeuw en kou dus erg slecht trek. Maar of ik ooit nog met deze gasten op vakantie ga, om elke dag een beetje te improviseren wat te doen? Het antwoord daarop is een hele grote ‘ja’!  

Gepubliceerd op 11 maart 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

D.

D.

Waarom vroeg je niet of ik mee ging naar apres ski:rolleyes:


grapjee!!

13 jaar geleden

J.

J.

Wow echt vette outfit had jij!
Wou dat ik als koekje verkleed was.

(mental note: "geen outfits meer lenen aan daan"

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.