Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Educatieve schoolreizen naar het buitenland

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas vwo | 509 woorden
  • 23 mei 2004
  • 52 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
52 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Educatieve schoolreizen naar het buitenland. Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld dat middelbare scholieren eens in de paar jaar of zelfs eens per jaar met de school op reis gaan. Deze reizen worden door de scholen zelf georganiseerd en er gaan leraren mee als reisleider. In het land van bestemming is er meestal een uitgebreid programma en de scholieren leren zo de cultuur van dichtbij kennen. Toch zijn er mensen die vinden dat de schoolreizen een verspilling van tijd en geld zijn. Maar wat is het nou, zijn de reizen nou goed of niet? Ik vind van wel, ten eerste omdat scholieren zo de kans krijgen kennis te maken met vreemde culturen. Tijdens de reis bezoeken ze met de groep en enkele leraren, afhankelijk van het land waar ze zijn, allerlei historische en culturele bezienswaardigheden. Zo heb je is Londen bijvoorbeeld The Big Ben, Madame Tussaud en verscheidene musicals en theatervoorstellingen. In Parijs heb je het Louvre, de Eiffeltoren en de Notre Dame, en in Rome o.a. Colloseum, de scheve toren van Pisa en tientallen oude Romeinse Ruines. Verder krijgen de leerlingen natuurlijk ook een goede algemene indruk van het land door er enkele dagen door te brengen en wat praktijkervaring met de taal. Ten tweede is zo’n schoolreis een hele sociale gebeurtenis. Omdat je samen in een vreemde land zit en je allemaal dezelfde dingen bezoekt, ontstaat er een echt groepsgevoel. Ook ontstaan er vaak nieuwe vriendschappen tijdens deze reizen. Dit maakt zo’n reis een hele leuke ervaring, waardoor het voor de scholieren een leuke en interessante manier is om iets bij te leren over een vreemd land. En wie iets interessant vindt, zal dit ook veelbeter onthouden. Een reis is dus een veel efficiëntere manier om iets te leren dan uit een boek. Toch zijn er helaas mensen die tegen dit soort schoolreizen zijn. Ze vinden bijvoorbeeld dat de reizen veel te duur zijn. Dit is echter niet waar, aangezien andere reizen bij het reisbureau vaak vele malen duurder zijn en veel minder leerzaam. Dit komt omdat de scholen de reizen zelf organiseren en de docenten voor reisleider spelen. En als je bedenkt dat de prijzen inclusief vervoer, overnachtingen en meestal diner en ontbijt zijn, zal je zien dat het inderdaad echt niet duur is. Ook zijn er mensen die vinden dat de reizen niet goed zijn omdat ze tijdens schooltijd zijn, en de scholieren die deelnemen aan de reis achter kunnen raken met hun werk op school. Dit klopt volgends mij ook niet, omdat de scholieren op reis meestal veel meer leren dat op school. Dit komt, zoals ik al eerder het gezegd, omdat de onderwerpen op deze manier veel interessanter gebracht worden dan in een boek op school. De scholieren slaan de “leerstof’” dus veel sneller, makkelijker en gewilliger op. Dit was mijn mening over educatieve buitenlandse schoolreizen. Ik hoop dat ik enkele mensen bewust heb kunnen maken over het nut van deze reizen, en dat er in de toekomst (nog) meer mensen zullen deelnemen aan dergelijke reizen.

REACTIES

T.

T.

Sorry, hoor...
Maar de scheve toren van Pisa vind je niet in Rome, maar in ...!
4 VWO?
Wordt tijd dat je op schoolreis gaat!

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.