Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Stilte, examens

Stilte, examens

Door Kim

In Zuid-Korea worden studenten die toelatingsexamen voor de universiteit doen, als celebrity behandeld: afgelopen donderdag werden er extra bussen en treinen voor de leeringen ingezet, kregen auto\'s een toeterverbod, moesten vliegtuigen aan de grond blijven en gingen winkels en bedrijven  pas een uur later open.

Allemaal om ervoor te zorgen dat de leerlingen op tijd op de toetslocatie konden komen en geen last van lawaai hadden. De regering hoopt dat dit soort maatregelen voor betere toetsresultaten zorgen, want slimme studentjes zorgen immers voor een betere toekomst van het land. De prestatiedruk zorgt ook voor stress en jaarlijks 200 keer zelfmoord onder Zuid-Korea\'s scholieren. Maar goed, daarom zijn nu de toelatingsexamens zo stressloos mogelijk!

Gepubliceerd op 16 november 2009

REACTIES

S.

S.

Rare jongens, die Koreanen.

14 jaar geleden

K.

K.

Is het platleggen van een heel land de beste manier om een toets zo stressloos mogelijk te maken?

14 jaar geleden

M.

M.

Belachelijk... vliegtuigen blijven aan de grond? Haha het gaat te fur!

14 jaar geleden

A.

A.

Tjaah, in zuid-korea kan dat wel, zou tof zijn als het ook in nederland gebeurde, maar dat gaat niet want in nederland is er niemand met de macht om dat te doen, in zuid-korea wel want dat is een communistisch land.

13 jaar geleden

M.

M.

Zuid-Korea is niet communistisch! Dat is Noord-Korea.

Ik vind het overigens echt te ver gaan. Als je later in je werk iets moet presteren, worden deze maatregelen ook niet genomen.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.