Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Scholierentype: de betweter

Scholierentype: de betweter

"Op de basisschool - die suffe basisschool - vond mijn juf dat ik vwo moest gaan doen. Ja, die juf snapte er niks van.

Net als mijn moeder trouwens, die snapt ook nergens iets van. Ik moet sinds kort zelfs mijn eigen brood smeren, maar dat doe ik dus gewoon niet. Ik koop wel een broodje op school."

Na zes jaar middelbare school zou Tjeerd met vlag en wimpel slagen voor het examen Mensenkennis. Probleemloos kruipt-'ie voor Scholieren.com elke maand in het hoofd van een ander type scholier. Vorige keer de etter van de klas, dit maal de brugger die alles beter weet. Het complete archief vind je hier.

"Ik wilde dus geen vwo doen, omdat Floor naar de havo zou gaan. Floor was mijn beste vriendin op de basisschool, je kent haar misschien wel, want ze had altijd van die opvallende vlechtjes. Alle jongens uit mijn klas vonden haar leuk, tss. Stomme jongens. Jongens zijn altijd té stoer of zo sloom, er is nooit eens een echte leuke jongen.

Mijn broer zit op het vwo en van hem hoorde ik dat je dan echt heel hard moet leren en dat wil ik ook niet. De havo is voor echte chille luitjes, niet voor van die sukkels. Mijn broer is soms ook een beetje zo'n sukkel. Haha, hij vindt het vast niet leuk dat ik dit zeg maar dat maakt me écht niet uit.

Waar was ik gebleven? Oh, ja, toen mocht ik dus naar de havo want ik ging gewoon niks meer doen in groep acht en toen dacht de juf dat ik te dom was voor het vwo. Ze was zelf dom. Toen kwam ik in klas B1 op de grote school, samen met Floor. Maar Floor voelde zich ineens veel te goed, of zo, want ze ging niks meer tegen me zeggen. Maar dat maakte mij niks uit, want ik was al BFF's geworden met Rianne en Sarah.

Mijn telefoon gaat, even kijken hoor. Het is vast een WhatsApp van Joris. Hij whatsappt me de hele tijd, echt zó stom. Of een berichtje van Rianne, of Sarah, of Kim, of Roos. Ik krijg echt héél veel berichtjes. Maar, oh, nee. Het is mijn moeder. Oh wacht, nu belt ze me. Ik moét even opnemen, want dat heb ik haar beloofd. Niet lachen!

'Ja, mam? Ik ben op het schoolplein, met Agnes. Dat is mijn nieuwe BFF, ja. Hoe bedoel je? Waarom moet ik naar huis komen? Dat moet je niet zo hard zeggen! Mijn vriendinnen weten dat niet, en het is zo niet cool als ze dat toevallig horen. Ja, tuurlijk snap ik dat, ik kom er nu aan, om het vergeten brood uit de broodtrommel op te eten.'

Zucht. Ze doet echt weer vet achterlijk. Ze snapt gewoon niets."

Het is zomervakantie! Onze voltallige redactie ligt momenteel in een hularokje op een exotisch strand te nippen van een kokosnootcocktail. Tot en met 2 september publiceren we slechts drie artikelen per week, daarna komen we weer op volle kracht bij je terug. Verveel je je in de tussentijd? Check dan de allerbeste blogs uit ons archief bij de Klassiekers!

Gepubliceerd op 20 juli 2012
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.