Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Scholierentype: de etter

Scholierentype: de etter

"Wat zeur je nou? Hoezo 'je durft niet'? Wij hadden dit toch afgesproken, dan moet je het niet ineens anders willen. En je roept al weken dat je die Tuinstra zo’n zak vindt omdat-'ie je een vier op die S.O. had gegeven.

En bovendien, wat kan er nou misgaan? Ja, god, tuurlijk kan de teamleidster binnen komen. Nou en? Die bitch durft toch ook niks met de hele klas tegenover zich.

Na zes jaar middelbare school zou Tjeerd met vlag en wimpel slagen voor het examen Mensenkennis. Probleemloos kruipt-'ie voor Scholieren.com elke maand in het hoofd van een ander type scholier. Dit keer: de etter van de klas. Het compete archief vind je hier.

Iedereen vindt 't vet als we dit gaan doen, sterker nog: ze gaan er al vanuit. Die steunen ons echt wel. En Tuinstra verdient gewoon een lesje. Dit plan is zo fucking geniaal, en wij hebben het samen bedacht man. Je laat me toch niet in de steek nu?

Ja, ja, nog vijf minuten en dan gaat de bel. Maar fuck die bel. We doen het gewoon zo: we wachten een minuut of tien totdat iedereen hier de aula uit is. Oh, wacht effe, Roos staat mee te luisteren. Zie je dat? Voor je het weet staat ze weer huilend bij de teamleidster: "mevrooouw, Tom en Nick willen iets gemeens tegen mevrouw Tuinstra doen". En dan hebben we dus wél een probleem.

Nu kan ze ons niet meer horen denk ik. En die lelijke vriendinnen van d'r ook niet. Pukkels, puisten: overal. En chocoladevlekken om de mond van die koekjes van die dikke Patrick. Maar goed, waar was ik? Oh ja, we wachten dus een minuut of tien. Dan haal jij die shit uit je kluisje. Ik blijf op de wacht staan of de conciërge er niet aankomt. Dan gaan we naar het lokaal. Nee, joh, hij zegt echt niet dat we een telaatbriefje moeten halen. En anders zeggen we toch gewoon dat jij naar de dokter moest. Kom op. Het is nu of nooit, brother.

Oké, de bel. Kijk, Roos rent alweer weg met die Kipling-tas uit het jaar nul. Dan is ze als eerste bij het lokaal, die stomme trut. Kan ze weer achten en negens halen. Wat bedoel je nou? Tuurlijk ben ik niet jaloers. Het is gewoon een dom wicht.

Jij gaat nu die shit uit je kluisje halen! Zoek me daarna hier weer op. Ik rook alleen even een peukje, die conciërge komt toch niet uit z’n hokje. Dan lopen we naar het lokaal. Tweede verdieping hebben we les toch? We stappen naar binnen, gaan op onze plek zitten en delen die stopwatches onopvallend uit. Vijfentwintig had je er toch? Want Roos wil toch niet. Als Tuinstra dan de atlassen uit gaat delen roep ik "JA!" en drukt iedereen op 'ALARM'. Oh, man, dit wordt zo über-übervet hè. Wat ’n kop zal die Tuinstra trekken."

Gepubliceerd op 28 mei 2012

REACTIES

U.

U.

Deel 2!!!

11 jaar geleden

D.

D.

ja inderdaad een deel 2!

11 jaar geleden

M.

M.

Goeie rubriek dit, en leuk gedaan Tjeerd!

11 jaar geleden

K.

K.

Tjeerd, van wie was die kont ook alweer?

11 jaar geleden

J.

J.

Ik wil ook met m'n kont op de voorpagina van Scholieren.com.

11 jaar geleden

J.

J.

Ik wil ook met m'n kont op de voorpagina van Scholieren.com.

11 jaar geleden

D.

D.

Wat een lelijke, slechtzittende broek. :p

11 jaar geleden

K.

K.

Ja inderdaad zeg. Het lijkt wel of-'ie door een twaalfjarig bruggermeisje gedragen wordt.

11 jaar geleden

M.

M.

Tjeerd, dit was geweldig!
:-)

11 jaar geleden

P.

P.

Hulde, Tjeerd!

11 jaar geleden

M.

M.

gatverdamme. Karakter dat hierboven wordt beschreven vind ik echt ranzig.

Zulke etters had ik ook in de klas. In mijn havo examenjaar. Hielden nooit hun mond. Ik begreep echt geen hol van geschiedenis. En zij mij door geschiedenis heen blèren. Uurgh. Engels was hetzelfde liedje.

11 jaar geleden

V.

V.

Bij mij in de groep zit ook een etterbak hij trekt aan je jaar als hij achter je zit en knipt je haar ook af. Of hij zou met gummetjes gooien

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.