Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Geen boeken maar een iPad op school?

Geen boeken maar een iPad op school?

Hidde

Je boekentas van drie hoog in de gracht kieperen en voortaan 's ochtends alleen nog maar zo'n chille iPad op je bagagedrager mee naar school. Wie wil dat nou niet?

Bram Bos (ja, die van The Voice Kids) en ik vroegen in Hilversum verschillende scholieren het hemd van het lijf: kunnen iPad's of andere technologie de schoolboeken vervangen?

Benieuwd naar hun reacties? Check 't filmpje!

Gepubliceerd op 10 juni 2012
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

M.

M.

Op mijn school lopen er al heel wat rond met laptops en tablets in plaats van boeken. Volgens mij heeft dit alleen maar voordelen, want het is toch echt belachelijk om kinderen van 1,45 m zien rond te rennen met rugtassen van >80 kg?

11 jaar geleden

W.

W.

Ik denk dat een laptop handiger is dan een iPad.

11 jaar geleden

H.

H.

hoezo denk je dat? Is een iPad niet handiger vanwege het touchscreen (wat veel weg heeft van een 'gewoon' boek), het feit dat hij zo licht is (makkelijker mee te nemen dan een laptop) en vaak minder duur is?

11 jaar geleden

E.

E.

nee, krijg je hoofdpijn van, kan makkelijker kapot gaan, vind ikzelf een slecht idee

11 jaar geleden

J.

J.

Ik denk dat iPads niet werken, maar een apparaat als een Kindle werkt wel, maar bronnenboeken als Binas moet je er toch op de ouderwetse manier bij houden, of je moet 2 e-readers hebben. Dat en aantekeningen maken doe ik liever op papier.

11 jaar geleden

M.

M.

Bij ons hebben ook alle brugklassers een iPad van school gekregen. Eerste dagen van dit schooljaar was het bijna doodstil in de schoolzaal van de eerstejaars. Alle oogjes gericht op de iPad. Er wordt ook heel makkelijk gechat en spelletjes gespeeld tijdens de les.

11 jaar geleden

D.

D.

Bij ons op school is dit er al in de eerste klassen. En volgend jaar ook in de tweede en derde klassen!

11 jaar geleden

H.

H.

leuk man lely

11 jaar geleden

X.

X.

Volgend jaar gaan ze voor mijn klas (2VWO) iPads invoeren, ben er echt blij om, dan kan ik tenminste AL mijn tassen gebruiken :)... Het chille is ook dat na ijn eindexamen ik hem mag houden.... Yay verplichte iPad!

11 jaar geleden

J.

J.

Tjonge, wat ben ik blij dat ik al in 1988 van school ging! Als ik nog in een klas of groep had gezeten waar ze laptops, computers of iPad's gebruiken om kinderen alles uit zichzelf te laten leren was ik daar strontziek van geworden! Ze maken die kinderen gewoon véél te afhankelijk van machines en computers die hen beslist géén liefde, vriendschap, geluk of blijdschap geven! Zijn zij soms een soort proefkonijnen geworden die door doorgeslagen volwassenen in culturele holbewoners moeten worden omgevormd? Die kinderen werd natuurlijk weer niets gevraagd en reken maar dat dit experiment op een grandioze mislukking uitdraait, let op mijn woorden!

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.