Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

De Leuke Man is een illusie

De Leuke Man is een illusie

Door Nina

Leuke mannen. De grootste misvatting van de eeuw.

Een façade bedacht door vrouwenbladen, om zo ons soort (vrouwen) hoop te geven. En voornamelijk ook zichzelf, aangezien vrouwenbladen ook meestal door vrouwen worden gemaakt.

Maar laat ik de eerste vrouw zijn die een einde aan het sprookje maakt: er bestaat niet zoiets als ‘De Leuke Man’. 'De Leuke Man' is een klootzak.

Leuke mannen zijn er wel, maar nooit als jij ze nodig hebt. 

Wie is 'De Leuke Man'?

‘De Leuke Man’ - dit had trouwens ook de titel kunnen zijn van een RTL-datingshow - is de man waar je vlinders in je buik van krijgt en waar je jouw hele leven mee wil delen. Daarnaast is ‘De Leuke Man’ ook nog ambitieus en succesvol.

‘De Leuke Man’ is vrij knap en heeft een goede muzieksmaak die meestal bestaat uit jazz, blues en classic rock. Daarnaast drinkt-‘ie graag goede whisky en kun je heel makkelijk verliefd op hem worden.

Hij breekt graag harten, maar is geknipt voor jou en wil daarom nooit meer bij je vandaan. En daarom zijn jullie ook het perfecte koppel.

Tenminste, dat is het geïdealiseerde beeld dat de vrouwenbladen voor jou hebben opgetekend. En wat je waarschijnlijk in je gedachten al had gecreëerd, want daar zijn wij vrouwen goed in: onszelf verliefd maken op een geïdealiseerd beeld.

En met dat beeld gooi jij jezelf met volle overgave de ellende in. Vrouwen, maak van uzelf geen Bambi!

Wees geen kuthoer

Doe het jezelf niet aan. En voor de vrouwen die wel al in de situatie zitten en zichzelf er maar niet uit kunnen trekken: wees geen kuthoer en help jezelf uit het lijden, want ‘De Leuke Man’ is namelijk absoluut niets van het bovenstaande.

Weet je wie ‘De Leuke Man’ is? Ik heb er een synoniem voor: ‘De Ongelooflijke Klootzak’. Da's de man die al het bovenstaande is, maar juist omdat hij al het bovenstaande is, heeft hij ook nog een zwart randje dat hij met veel moeite verbergt voor jouw tere zieltje.

En eigenhandig heeft hij iets veranderd aan de spelregels. Hij wil namelijk helemaal geen serieuze relatie, maar laat jou wel in de waan dat hij dat wel wil. ‘De Ongelooflijke Klootzak’ maakt er een spel van.

Een spel waarin hij precies de juiste dingen doet en zegt, zodat jij echt denkt dat hij om je geeft. Hij kient alles zó goed uit, om op na een tijdje op het perfecte moment te kunnen zeggen dat het voor hem eigenlijk niet zoveel betekende als dat het misschien leek. Hij maakt de regels. Hij speelt de kaarten, terwijl jij toekijkt hoe je jezelf ten gronde richt aan zijn zieke geest.

Ervaren hert

Wat is mijn advies? Zoals ik al zei: vrouwen, trap er niet in!

Ik noem mezelf dan ook met recht 'Een Ervaren Hert'. Oftewel: een vrouw die hoe dan ook maar naïef blijft geloven dat ze dit keer wél beet heeft. Maar laat het alstublieft niet bij u gebeuren. Vrouwen, maak van uzelf geen Bambi en zorg ervoor dat u ‘De Leuke Man’ mijdt.

Maar nu hoor ik je zeggen: “Maar Nina, er zijn wel degelijk leuke mannen, waarom heeft mijn beste vriendin dan al een relatie van vier jaar?” Ik wil hier niet generaliseren en niet alle mannen zijn gelijk aan de maatstaven van 'De Leuke Man'.

Het zou zo kunnen dat jouw vriendin misschien een van de 'mindere' exemplaren is tegengekomen en daarom ook maar met minder genoegen neemt.

Je moet er natuurlijk niet vanuit gaan dat alle vrouwen zoveel lef hebben om zich telkens weer in een avontuur te gaan storten met een 'Ongelooflijke Klootzak'. Noem deze vrouwen slim, noem deze vrouwen laf. Ze zijn in ieder geval wél gelukkig, en dat is al een heel stuk meer dan wat ik ben op het moment.

Een grote fuck you naar al die 'leuke' mannen

Gepubliceerd op 26 november 2011
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

K.

K.

Tja. Ik zie dan maar één oplossing, Nina.

12 jaar geleden

L.

L.

Als je nu niet voldoet aan 'de-leuke-man' criteria, zelfs compleet het tegenovergestelde bent. maakt dat je niet de perfecte man? aangezien het tegenovergestelde van illusie, werkelijkheid is en werkelijkheid verslaat illusie. DA'S TOCH WATERDICHT?

@Kim, hallo! :-)

12 jaar geleden

A.

A.

kyk je dikke vingers man... en jij wil dat DE perfecte man jou leuk vindt... mwuah zoek iemand van je eigen niveau dan merk je dat je normaal behandelt wordt

12 jaar geleden

J.

J.

Er zijn helemaal geen mannen van mijn niveau.

Daarnaast, dank je wel met betrekking tot het dikke worstenvingers-compliment.

12 jaar geleden

H.

H.

Waarschijlijk kukt het je zelf niet om een leuke man te vinden dus ga je maar haten op de mannen

12 jaar geleden

F.

F.

@Hendrik

waarschijnlijk schreef ze dit ook met als doelgroep de vrouw, lijkt me redelijk voor de hand liggend. Met het schrijven van deze tekst was het niet haar bedoeling om de man op te hemelen, maar juist haar (enigszins) feministische standpunt naar voren te brengen. Met een titel als deze, verwacht je toch ook niet als mannelijke lezer iets ego-strelends te lezen?

vrijheid van meningsuiting i guess. Hiermee wil ik verder niet zeggen dat ik het artikel ook maar heb gelezen, maar aan alleen de titel valt al af te lezen, dat er weinig tot geen logische, of feitelijke informatie in zit.

mvg, Falco

12 jaar geleden

R.

R.

Nina heeft geen dikke vingers. En ik vind het een geniale foto.

12 jaar geleden

T.

T.

vreemd, ik voldoe wel aan de criteria voor de perfecte man...
docent biologie, volgend jaar mijn master halen, later aan de uni lesgeven (ambities), zit in het ontroerend goed ernaast, hou van goede whisky drink niet te veel maar om te genieten, goede muziek is een must, varierend van metal naar klassiek, nog nooit vreemd gegaan en het ook niet van plan, ben romantisch en attent kan lkkr koken en strijk mijn eigen hemden. heb mezelf nu al een tijdje gestort in een prachtige relatie met een slimme, knappe, en intelligente vrouw. en alles gaat goed.

als ik je een tip mag geven, iedereen trouwens, is dat je met je partner moet communiseren. goede sex is niet alles als je vervolgens naast elkaar ligt en je hebt niets meer te zeggen.

Nina, heb hoop, ergens op de wereld is er een man of vrouw voor jouw, die je zal liefhebben en alles voor je zal doen naast je zal staan en van je zal houden desontdanks al je tekortkomingen. hij zal je positieve kant meer belichten en al je slechte dingen met een korreltje zout nemen.

succes
De perfecte man, de ideale schoonzoon, een geweldige bedpartner (niet mijn woorden)

12 jaar geleden

H.

H.

Je ziet eruit als een alternatief meisje dat schreeuwt om aandacht met haar middelvingers en hippie ketting, festival armbandjes. te sneu voor woorden. de leuke man zoekt ook een leuke vrouw.

12 jaar geleden

A.

A.

You can ring my bell.

12 jaar geleden

D.

D.

generaliserend en vreselijk subjectief, niet dat dit erg is, maar schilder het dan niet af als een objectief verhaal.

12 jaar geleden

A.

A.

Waarom al dat groffe taalgebruik? Probeer je populair te zijn? Ik vind hete echt niks. Ik leg het uit als een gebrek aan zelfbeheersing en gemakzucht.
En hoe zit het met de redactie van deze site? Neem die dat allemaal voor zoete koek aan?
Heb sowieso een hekel aan stoerdoen. Als je niet kan schrijven zonder zulke termen, schrijf dan niet.
Mij stoort het geweldig.
En wat komt hierna?
Dus: stop met scheldwoorden en groffe sextermen.
En ga me nou niet voor de grap uitschelden, omdat ik een afwijkende mening durf te uiten. Uiteindelijk is mijn doel niet de wereld harder en slechter te maken, oké?

12 jaar geleden

L.

L.

Ik ben de 'leuke vrouw'. Jeweet.

Ik zou je wel doen Nina

12 jaar geleden

L.

L.

Ik vind het een leuk stuk om te lezen en ik vind het nogal lullig van al die mensen die Nina gaan beledigen.. Beetje sneu. Maar is ben het niet eens met de conclusie. De leuke man bestaat wel, maar deze is voor iedereen anders! Dus eigenlijk zijn er een heleboel leuke mannen, maar natuurlijk ook een boel assholes, as usual. EN Nina, je hebt zeker geen worstenvingers.

12 jaar geleden

V.

V.

goh volgens mij begint de ts hier feminstisch te worden, oh oh oh wat een ellende zeg, ik ben een vrouw dus ik weet alles beter en ik weet dat leuke mannen niet bestaaan, wat een gelul, wordt dan lesbisch als je zo problemen hebt met mannen, er zijn genoeg leuke mannnen/jongens maar ja, je bent gewoon te blind om het zien...

schaam me dat ik dit artikel gelezen heb

12 jaar geleden

D.

D.

Nina, weet je wat jouw probleem is? Je zoekt teveel. Nou ben je gek geworden van het zoeken en ben je boos. Ik zal je één simpel dingetje zeggen: 2 op de twaalf mannen is de 'perfecte' man.

Even rekenen: 7 miljard mensen op aarde, waarvan de helft man, 3,5 miljard mannen dus. 3,5 miljard gedeeld door 12 is ongeveer 290 miljoen. Dat keer twee wordt 580 miljoen.

Er zijn dus in totaal 580 miljoen 'perfecte' mannen op aarde voor jou. Succes.

11 jaar geleden

L.

L.

Hoeveel mannen wonen er in NL??

Dit is over de wereld, ik neem aan dat je voor je toekomstige man geen wereldreis gaat maken :D

11 jaar geleden

S.

S.

Kijk, ik wil niet zeggen, dat ik nu nina haat, maar als zij ooit "per ongeluk" 3 keer word overreden door de plaatselijke regiobus,

dan zit ik in die bus,

11 jaar geleden

T.

T.

wooooow, volgens mij is er hier iemand in de steek gelaten:( ach, je kan beter zoeken waar je het niet verwacht:) De liefste jongens zijn degene die de minste kansen krijgen, omdat die heel veel liefde te geven hebben.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.