Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Rubriek Lezen: Maand van het Spannende Boek

Rubriek Lezen: Maand van het Spannende Boek

Het is juni 2011 en de tijd van het jaar wil het zo maken dat het bijna zomervakantie is en we eindelijk kunnen gaan relaxen en genieten van het zonnetje. Onder het genot van een lekker drankje mét een leuk boek. Deze leesrubriek worden jullie meegenomen naar het thema van deze maand: 'het Spannende boek' .

Spannende boeken zijn boeken die altijd gaan over angst, moord en pijn. Geen boeken die ik graag lees, tenminste dat dacht ik totdat ik deze drie boeken tegen kwam..

'De Naam van de Roos'- Umberto Eco [578 pagina's]

Het boek is oorspronkelijk geschreven in het Italiaans en heet 'Il nome della rosa', dus als je een beetje Italiaans kan spreken is de oorspronkelijke versie een idee. Het verhaal speelt zich af in een welvarende abdij in het Noorden van Italië, waar iemand onder verdachte omstandigheden sterft..

Broeder William Baskerville, een monnik uit Engeland, onderzoekt het incident, maar gedurende zijn verblijf worden verschillende moorden gepleegd. Samen met zijn leerling Adson gaat hij op zoek naar de moordenaar en hen overkomt de bizarste gebeurtenissen.. De sporen worden namelijk steeds uitgewist.. Het boek is een absolute klassieker en niet voor niks verfilmd (7.8 op imdb).

'De verborgen geschiedenis' - Donna Tartt [528 pagina's]

De verborgen geschiedenis is ook een klassiek spannend boek, in de zin van onvergetelijk goed. 528 pagina's waar je doorheen schiet. Dat is veel, maar beter een goed lang boek, dan een slecht kort boek. Waar gaat het over?

Het verhaal draait om Richard: hij stapt over op een andere universiteit met de intentie zijn studie Grieks voort te zetten, maar wordt daar aanvankelijk niet toegelaten. De docent accepteert namelijk maar 5 studenten en daar hoort hij niet bij. Richard raakt geobsedeerd door dat groepje en krijgt het uiteindelijk voor elkaar dat hij er toch bij mag. Eenmaal aangesloten gebeuren er nare dingen: vreemde rituelen en minstens 1 moord. Waarom is dit boek nog niet verfilmd?

'Vriend van verdienste' - Thomas Rosenboom [272 pagina's]

Wanneer je dit boek hebt gelezen, vind je alles ineens heel eng. Het boek is namelijk gebaseerd op de Baarnse moordzaak die in de jaren '60 maandenlang het nieuws domineerde.

Drie jongens uit rijkeluisgezinnen in Baarn vermoorden een leeftijdsgenootje van 14 uit een lagere sociale klasse. Het lichaam wordt bij toeval een jaar na dato gevonden, gedumpt in een oude beerput. Wat is er gebeurd?

Schrijver Thomas Rosenboom laat zijn fantasie de vrije loop gaan en schreef een spannende psychologische thriller. En na het lezen is dus alles ineens heel eng: je bent gewaarschuwd.

Deze rubriek wordt in samenwerking gemaakt met Stichting Lezen, zij hebben er verstand van. Dat wil zeggen dat de redactie van Scholieren.com wordt geholpen bij de zoektocht naar boeken die in de lijst passen, maar als we de boeken kut vinden, zeggen we dat ook gewoon.

Gepubliceerd op 19 juni 2011
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.