Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Nederlandse pubertwitter met 28000 volgers

Nederlandse pubertwitter met 28000 volgers

Lisa (15), Leonie (14) en Willemijn (14) hebben een twitteraccount, net als ik. Eén verschilletje: ik heb met heel veel moeite 700 followers bij elkaar geschraapt en vind dat al best veel, maar zij hebben er ruim 28000. Geen grapje, echt meer dan achtentwintigduizend Nederlandse jongeren volgen hun @dutchteenagers! Wow. Hoe hebben ze dat weten te hosselen?

Hun twitteraccount weet al het leed en alle vreugde van het puberzijnde te omvatten. Elke dag zijn er zo'n honderd tweets met herkenbare zinnetjes, zoals "M'n ouders zouden trots moeten zijn, want ik ben verslaafd aan twitter en niet aan drugs". I like!

Plaatjeshyve

Het ontstond allemaal drie jaar geleden met een Hyves-plaatjespagina. Leonie: "Ik maakte een hyve aan. We hadden een paar leuke plaatjes die we erop zetten en nodigden al onze vrienden uit. Zo ontstond het, en na een tijdje waren er best veel leden."

Maar ja, Hyves bleek ook niet alles. “Ik had zelf nog een paar leuke zinnen die ik ergens wilde publiceren, maar die kun je niet echt goed op een Hyve zetten. Dus heb ik een twitteraccount aangemaakt,” legt Leonie uit. And @dutchteenagers was born.

Zoveel followers

Hoe ze aan zoveel followers komen? Ze weten het zelf ook niet zo goed: “Ik denk dat het komt omdat we echt gelijk al onze vrienden hebben uitgenodigd voor die Hyve, en daarna een massabericht hebben gestuurd naar iedereen, dat ze ons ook moesten volgen op Twitter. Toen kwamen die volgers ineens heel snel," legt Leonie uit.

Geen strak geplande marketingcampagnes dus, blijkbaar raken ze bij velen een gevoelige snaar. Maar hoe blijf je die grappige, creatieve zinnen bedenken?

Willemijn: “We schrijven gewoon alles op wat me meemaken. Als ik iets zie en waarbij ik denk dat ik het op twitter wil zetten, doe ik dat.”

Complimentjes

Waar doen ze het voor? Ze steken er best veel tijd in, maar ze verdienen er geen geld mee, of zo. Zouden ze dat willen? "Natuurlijk zou dat leuk zijn. Maar we doen het echt voor de complimentjes en mensen die tweeten dat ze de tweets zo herkenbaar vinden,” legt Willemijn uit.

De plaatjeshyve is sinds de twitteraccount een beetje verwaterd. “Er zijn nu allemaal mensen die de hyve gaan volspammen met promotie voor hun profielfoto’s en hun eigen profielpagina. Dat is allemaal heel moeilijk om bij te gaan houden. En je hebt er natuurlijk een computer voor nodig. Maar we hebben alle drie Blackberry’s dus eventjes een tweet plaatsen is zo gedaan,” vertelt Leonie.

Ze krijgen er geen genoeg van. 18 april zijn de een extra twitteraccount gestart: @datmomentwaarop (" je iemand voor de grap slaat, en ze opeens echt pijn hebben..").

Ze hebben nu al 2951 volgers. Chapeau.

Gepubliceerd op 25 april 2011
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

W.

W.

haha, ik vond het heel leuk om dit interview te doen!
Het ziet er heel leuk uit zo =)

x Willemijn

13 jaar geleden

J.

J.

Niet verkeerd! Ik kende wel @TienerFeiten (omdat hij S.com wel eens noemt en dat dan duizend keer geretweet wordt). Die heeft er ook best veel geloof ik. Zijn er nog meer concurrenten?

13 jaar geleden

J.

J.

@Tienerthings heeft er 43.045 en @TienerFeiten heeft wel 60.620 followers (gemaakt door een 16-jarige). Voor echt veel followers moet je naar het buitenland: 184.113 followers voor @OMGTeenquotez en 220.100 voor @TeenThings.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.