Lekker fout: docenten op internet

Lekker fout: docenten op internet

Leraren moeten ver uit de buurt blijven van Internet. Vooral die van mij. Ik wil namelijk geen halfnaakte poppetjes in mijn online economie-uitleg tegenkomen.

Geen foto's van mijn leraar in zwembroek  zien op Hyves. En al helemaal geen docenten befrienden op Facebook. Ieuw, ieuw, IEUW!

Leraren + YouTube = ...

Mijn economiedocent wilde zijn Excel-lesuitleg eens wat minder saai te maken, door 'grappige' schaars geklede poppetjes te gebruiken. Wat hij vervolgens op zijn dak kreeg aan commentaar van leerlingen, deed hem besluiten het filmpje maar snel weer te verwijderen. Tja, dat gebeurt er dus wanneer je leraren en YouTube combineert...

Zijn creativiteit in de economieles resulteerde namelijk in zelfgemaakte filmpjes met instructies voor sommetjes op Excel, omlijst met zinnetjes als "Well done baby". En meer van zulke vieze dingen. Lekker fout. Resultaat: de fragmenten tussen de uitleg door werden meer bekeken dan de uitleg zelf.

Onze leraar Levensbeschouwing is volgens zijn screensaver zwaar verslaafd:  "Ik wil koffie + shag" beweegt over het scherm, terwijl we luisteren naar zijn waarschuwingen voor meeloopgedrag in de studentenwereld.

Schaarsgeklede Gooische Vrouwen

Liever echte vrienden op FacebookMaar dat is nog niet zo erg vergeleken met alle docenten die mee willen doen in het wereldje van Twitter, Hyves en Facebook. Foto's in zwembroek, achtergronden van schaarsgeklede Gooische Vrouwen of tags van een discotheek waar jij ook wel eens komt. 

Met dingen die je liever niet van docenten wil weten wordt gepronkt, aan je opgedrongen en als harde werkelijkheid voorgesteld. Net zo erg, zijn vriendschap- of follow-uitnodigingen van ze. Alsof ze uberhaupt kans zouden maken met een tweet als 'nu aan het nakijken'. Bah.

'Hyves?'

Gelukkig bestaan er nog docenten die na het achtuurjournaal hun dagelijkse portie media wel weer hebben gehad en nog denken dat Hyves de naam van je hond is. Na een excursie naar Londen werd ons op het hart gedrukt geen foto's te publiceren waar lerares X opstond. "Want je weet maar nooit..."

Waarom niet, daar ben ik eigenlijk nog steeds niet achter. Is ze zelf misschien bang dat andere leerlingen haar zien? Ach ja, zolang er een delete- en weigerknop bestaat vind ik het wel prima. Want docenten horen op school, niet in mijn Facebook-vriendenlijst. Nu nog dat trauma van die plaatjes bij Economie verwerken.

Word jij gestalkt door je docent Duits op Facebook, volg jij je natuurkundedocent stiekem op Twitter? Wat zijn jouw ervaringen met docenten & sociale media? Laat het horen in de reacties!

Gepubliceerd op 3 maart 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

'En al helemaal geen docenten befrienden op Facebook. Ieuw, ieuw, IEUW!'

.. zei zij die mij als Facebook-vriend wilde.. ;)

13 jaar geleden

S.

S.

Nu lijkt Annemieke zelfs op Scholieren.com gestalkt te worden door haar docenten. Help!

13 jaar geleden

I.

I.

mijn natuurkunde heeft een speciaal twitteracount aangemaakt voor het huiswerk en zodat je weet wanneer antwoorden uit het werkboek op internet staan [AAH]
leuk als er bij je twitter account staat dat je follower bent van LCPhysics
:)
mijn geschiedenis leraar liet ooit na de les foto's op zijn eigen hyves pagina zien
heel charmant... zonder shirt......

13 jaar geleden

W.

W.

Heel eerlijk, mij kan het NIKS schelen wat docenten online doen. Het is hun zaak, alsof wij daar zeggenschap in hebben.
Toegegeven, nou gebruik ik dus geen sociale media's. Ben ik nooit aan toe gekomen. Maar ik vind dat ik alsnog deze mening kan laten klinken.

Natuurlijk moeten er geen vunzige plaatjes in de les komen, maar docenten zijn ook maar mensen. En die proberen -werkelijk waar- om het ons zo leuk mogelijk te maken, zij weten hoe vervelend wij school vinden, en dat is natuurlijk ook niet leuk voor hun.
Zij doen hun best, nou vind ik wel dat wij ook een beetje mogen slikken als cadeautje terug.

13 jaar geleden

B.

B.

Ik ben op Facebook bevriend met meerdere docenten. Eén daarvan heeft mij de laatste tijd enorm geholpen om door een moeilijke periode heen te komen. Ik mocht bij haar thuis komen wanneer ik wilde en heb daar dankbaar gebruik van gemaakt. Ook heb ik veel met haar gesproken via Facebook, als dat handiger uit kwam. Ik ben haar heel veel dank verschuldigd en kan me geen betere docente wensen. Vanwaar die afkeer van docenten?

13 jaar geleden

B.

B.

Ik vind het eigenlijk niet zo heel erg als docenten lekker mee doen online. In de 1e, toen ik nog hyves had, was ik ook gewoon vrienden met onze wiskundedocente (rond de 20 jaar). En onze huidige economieleraar stuurt vaak aantekening via de mail, wat ik eigenlijk alleen maar fijn vind.
Zolang ze maar niet proberen met ons mee te doen, zoals jou economiedocent. Ook kunnen ze hun privéleven maar beter voor zich houden, i.p.v. foto's met mij te gaan delen!
Wel leuk verhaal!

13 jaar geleden

M.

M.

Ik begrijp helemaal wat je bedoelt.
Verder heb ik een duits leraar die checkt wat ik allemaal op mijn twitter zet, hij noemt me in de les twitteraarster, en sinds ik mijn twitter gewist heb noemt hij me ' het meisje zonder followers '
Ik vind het raar, zielig en vooral heel schandelijk. Leraren horen niet te kijken wat jij op je twitter zet, ik heb mijn eigen leven en zij ook. Nadat een jongen op twitter had gezet dat een ander meisje lelijk was is hij geschorst, dat vind ik persoonlijk niet kunnen

13 jaar geleden

D.

D.

Lief meisje zonder followers, als jij je twitter even op prive zet is er geen enkele leraar die er naar omkijkt. Doe je dit niet kan je best verwachten dat er ook leraren op kijken.

13 jaar geleden

S.

S.

Ik heb een 'enge' wiskundeleeraar om hetzo maar even te zeggen...

Die kwam eergisteren naar het Carnavals-schoolfeest verkleed als wortel en gaat foto's posten op mijn blog :(.
Gelukkig heb ik alles op tijd weten te verwijderen voordat iedereen het zag.

13 jaar geleden

P.

P.

ahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa die is wel grappig verkleed komen als wortel maar hij bedoeld ook wortel van wiskunde ahahahaqha maar wel voorschut van die foto op jouw blogs xd

13 jaar geleden

S.

S.

Wat kan jij zeiken zeg.

13 jaar geleden

..

..

Whahaa, hagens, ik wil koffie+shag

13 jaar geleden

J.

J.

Ach joh, leraren zijn ook gewoon mensen. Sommigen zijn zelfs heel relaxte of aardige mensen, die best op je eindexamenfeest mogen komen. Je hebt toch inderdaad een weiger-knop? Dat van die excel was misschien een iets te gewaagd expiriment, maar hij heeft er toch van geleerd? Ga maar gewoon aan je school werken ipv op facebook te zitten en je te ergeren aan je leraren

13 jaar geleden

P.

P.

Wat een dom commentaar en ook nog vol met spelfouten.

13 jaar geleden

K.

K.

Misschien moest jij eens ver uit de buurt van het internet blijven en eerst eens leren schrijven voordat je dergelijke nonsens publiceert. Weten je ouders wel wat je allemaal schrijft? Ben je eigenlijk wel oud genoeg voor Facebook of Twitter?
Ik zou zeggen verban iedereen onder de 18 van deze sociale media. Nee kindje, je slaat de plank totaal mis. Ga maar liever leren (spellen bijvoorbeeld) i.p.v. op Twitter je natuurkunde docent te volgen.

13 jaar geleden

S.

S.

"Presentator Babette Alma van Utrecht is Wakker sprak met Annemieke Dannenberg, hoofdredacteur van Quatsch. "
Was de economieleraar uit het interviewtje, dezelfde als die van die plaatjes?

13 jaar geleden

U.

U.

wij hebben een levensbeschouwing lerares die Youtube, Twitter, Facebook én hyves heeft.

13 jaar geleden

A.

A.

Best Annemiek,

Even een kort maar een krachtige vraag: vanwaar die afkeer?
BVD.

13 jaar geleden

2.

2.

Er zijn hele chille docenten en er zijn minder chille.

Zelf heb ik wel eens met een docent meegereden naar huis, of in de kroeg op een biertje getrakteerd. (Dat krijg je als je allebei naar de Rodermarkt gaat) Ook zijn er docenten waar ik nu geen les meer van heb die ik nog wel tegenkom en een gezellig praatje maak.

Dus ik heb wel privé contact met docenten.

Daarentegen heb ik ze liever niet op facebook. School en privé probeer ik zoveel mogelijk gescheiden te houden.
Mocht het zo zijn dat een docent die ik graag mag mij toevoegt zal ik hier wel over nadenken maar niet direct klakkeloos toevoegen.

Het ligt er heel erg aan waarvoor je het contact nodig hebt (school opdrachten) of omdat het leuk is. Dit laatste kan vaak (seksueel) escaleren zoals je wel op het journaal hoort.

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.