Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Walk Of Fame voor de allerbeste leerlingen

Walk Of Fame voor de allerbeste leerlingen

 Zou jij buiten schooltijd iets ontzettend leerzaams, superslims of wereldverbeterends doen, in ruil voor sterrenstatus en eeuwige roem op school?

Het Deltion College in Zwolle probeert leerlingen sinds kort te motiveren met een heuse Walk Of Fame. Scholieren die iets bijzonders hebben gedaan of een prijs hebben gewonnen, worden geëerd met een levensgrote foto op de gang.

Is dat heel erg cool, of juist ontzettend overdreven? Ik vroeg 't de 'gewone' leerlingen.

De Walk Of Fame is meteen na de ingang, de eerste trap naar boven. Het is een centrale gang die over de aula heenloopt en waar alle leerlingen langskomen op weg naar lokalen. Iedereen zou de Walk Of Fame dan wel moeten kennen. Toch

'Ik ken ze toch niet'

Deze twee blonde dames kijken me erg verbaasd aan als ik vraag wat ze van de Walk Of Fame vinden. “Uhm, tja, we wisten wel dat hier een paar foto’s hingen van leerlingen die iets bijzonders hebben gedaan. Wij kennen alleen de drie jongens die genomineerd waren voor de RVU Publieksprijs," vertelt de linker.

"Ik vind het wel grappig, maar eigenlijk maakt het me niets uit wat die andere leerlingen voor bijzonders gedaan hebben. Ik ken ze toch niet. Zelf zou ik hier echt niet willen hangen, ik sta altijd lelijk op foto’s," voegt haar buurvrouw toe.

'Ik zou ook willen'

De docent die ik even later tegenkom, denkt daar heel anders over. Hij kent niemand op deze Walk Of Fame persoonlijk, maar vindt het wel een geweldig initiatief: “Hierdoor willen leerlingen misschien moeite doen om iets bijzonders te doen. Als ik een scholier zou zijn, lijkt het me geweldig om hier levensgroot met mijn foto te hangen.” Of de scholieren het daarmee eens zjin? Ik betwijfel het.

'Huh? Walk Of Fame?'

Deze twee schuchtere jongemannen lopen een paar keer per week over deze gang en zouden de Walk Of Fame dus hartstikke goed moeten kennen. Maar als ik ze vraag wat ze ervan vinden: “Huh? De Walk Of Fame? Geen idee wat het is. En eigenlijk boeit het ons ook niet zo. Doei!”

 

'Da's toch geweldig?'

Na lang zoeken vind ik eindelijk een leerling die de sterrengang wél geweldig vindt. Vol passie vertelt hij over zijn opleiding Mediavormgeving. “Ik zou heel graag op deze Walk Of Fame willen hangen. Da’s toch geweldig? Iedereen ziet je, iedereen is benieuwd naar wat je precies hebt gedaan. Het liefste zou ik hier willen hangen als ik een ontwerpwedstrijd heb gewonnen..”

Nou ja, dat moge duidelijk zijn: de schoolleiding is helemaal lyrisch over de door hun bedachte Walk Of Fame en dat heeft zijn invloed op de leraren. Maar de leerlingen zelf? Die lijken 't weinig te interesseren. Tenzij ze toch al Grote Ambities hebben.

Gepubliceerd op 24 februari 2011
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

F.

F.

Joow cool idee, maar ik zit dan ook op vwo xd en heb een hoog 'Wereld-Verbeteraar-Gehalte' (WVG)

doei :#

13 jaar geleden

Q.

Q.

Dus alle tijd steken in iets 'goeds' doen en ondertussen ook gewoon met school bezig? Flinke hap als je het mij dan vraagt.

13 jaar geleden

L.

L.

Niet echt Qwerty, als je wat wilt bereiken moet je nu eenmal iets meer doen ;). Plus als je ergens goed in bent voelt dat vaak niet als een verlenging van school.

13 jaar geleden

S.

S.

Ik vind die hele medaillecultuur zo'n suffigheid: doe iets goeds! verdien een medaille! je doet toch gewoon iets goeds omdat het goed is, niet omdat het statusverhogend werkt? In Amerika krijg je overal een lintje voor, bleh.

13 jaar geleden

H.

H.

Doei he koulo vriendjes

13 jaar geleden

L.

L.

Ik hang daar ook:D het is een gaaf idee !

13 jaar geleden

P.

P.

GO TJEERD!

13 jaar geleden

E.

E.

dom dom dom

13 jaar geleden

O.

O.

eey, dit hebben wij ook op school, maar dan een wall of fame. Iedereen die iets bijzonders heeft bereikt hangt daar op.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.