Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Dronken docenten

Dronken docenten

Voorbeeldfunctie?Glazig lachend keek hij me aan, de leraar die altijd streng mijn proefwerken teruggaf. Plots begon hij op en neer te springen op de beat van het nummer 'Disco Pogo'. Een andere docent kwam bijna kruipend de dansvloer op en het lot bracht hen samen, zodat ik weg kon.

Geen idee wat zij van plan waren die avond, maar één ding was zeker, alcohol speelde een grote rol.

Schoolfeesten draaien anno 2011 in Den Haag niet meer om wie het meest heeft gedronken. Vorig jaar heeft de gemeente in mijn stad het namelijk verboden om alcohol te schenken op scholen.

Nu zijn het alleen nog de docenten die zich gedragen op schoolfeesten als jongeren van zestien en de beest uithangen.

Het zijn diezelfde leraren die ons bang maken voor alcoholcontroles bij de deuren, of zelfs tot schorsing van alle feesten.

Dat zijn de leraren die bij het diner net iets teveel rode wijntjes op hebben en hierdoor dan roodpaarse tanden krijgen.

Het zijn diezelfde leraren die in het dagelijks leven een streng gezicht opzetten en op het feest ineens met glazige ogen ons lachend aanstaren.

Tijdens je middelbare schooltijd schijn je supermakkelijk te beïnvloeden te zijn, en heb je juist nú onbewust behoefte aan mensen aan wie je een voorbeeld kunt nemen. Ook al roep je om het hardst van niet.

Hoe werkt dat dan als op een schoolfeest een docent dronken naar je toekomt en met je wil gaan dansen? Da's wel even schrikken.

Alsof ik in een parallelle wereld was beland. Eentje waar leraren een glimlach op hun gezicht toverden met de geur van wijn walmend uit hun mond, die ze hoestend uitblaasden in mijn gezicht. Ik voelde me ouder dan mijn eigen leraren en wilde hen eigenlijk vertellen dat zij moesten stoppen met zuipen.

Eentje waarin leerlingen de handen ineen moeten slaan en samen met politici beleid moeten bedenken, om te voorkomen dat alle leraren veranderen in alcoholisten. Omdat ze de verleidingen van een schoolfeest niet kunnen weerstaan.

En niet volkomen voor jandoedel staan met hun dronken aanblik op de schoolsite.

Gepubliceerd op 8 februari 2011
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

M.

M.

WAAH het plaatje! BAH hahaha!

13 jaar geleden

L.

L.

Gatverdamme, het plaatje is nog goorder dan die keer dat ik een kat zich die zijn eigen, verst uitgekotste haarbal opat, toen weer overgaf en een hond het opat.

13 jaar geleden

L.

L.

Gatver, dat plaatje is nog goorder dan die keer dat ik een kat zag die zijn eigen, pas uitgekotste haarbal opat, toen weer overgaf en een hond het opat/likte.

13 jaar geleden

D.

D.

AAHH idd dat plaatje! En je kunt hem ook niet uit je beeld scrollen zonder dat de tekst ook verdwijnt :S

13 jaar geleden

S.

S.

Oké, een beschavingsbalkje.

13 jaar geleden

K.

K.

hahahahaha

13 jaar geleden

M.

M.

Ik heb het plaatje niet uitgekozen.......... Ik had gewoon een fles wijn :-p

13 jaar geleden

I.

I.

omg gatverdammme niet normaal!, ik zou die leraren echt inelkaar slaan!!!

13 jaar geleden

A.

A.

Vies plaatje? er is hier duidelijk niemand van /b/

13 jaar geleden

J.

J.

Anon, ken je de regels van /b/ niet noob? zelfs ik overtreed ze nu door je te zeggen dat je ze overtreed. xD

13 jaar geleden

A.

A.

Haha , dat plaatje echt goor haha

13 jaar geleden

A.

A.

12 jaar geleden

J.

J.

t zijn weer de leerkrachten hee

12 jaar geleden

J.

J.

heeft ze eigenlijk een broek aan???

12 jaar geleden

J.

J.

Dit noemen ze nu de afschrikkende werking. Net zoiets als wanneer je een plas spaghettikots ziet, dan hoef je een paar maanden GEEN spaghetti meer.

12 jaar geleden

M.

M.

waarom vind je dat erg, je kan toch juist plezier met ze hebben op deze mommenten, het doet de band tussen jou en de docent warschijnlijk niks slecht en zelfs alleen maar

12 jaar geleden

C.

C.

ieuwk! die foto! gatver! lijkt me ook niet zo errug fijn om met mijn dronken wiskundedocent oog in oog te staan!

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.