Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Strippen voor de webcam

Strippen voor de webcam

Schaamte? Gênante situaties waar de hele school van weet? Volgens mij kennen we allemaal het klassieke voorbeeld wel: het dommige meisje dat zoveel vertrouwen heeft in haar knappe klasgenoot, dat ze een striptease voor de webcam doet.

Jammer genoeg bedenkt ze zich niet dat een screenshot zó gemaakt is. En voor ze het weet, is de hele school getuige van haar gezellige MSN- of Skype-gesprekje. En weten al haar schoolgenootjes hoe ze eruitziet zonder haar kleren aan.

Crap. En wat moet ze dan? Elke mobiel van haar schoolgenootjes afgaan en die foto verwijderen? Iedereen vertellen dat ze hun mond maar moeten houden? Dat gaat haar niet lukken. Ze zal voortaan anders worden aangekeken door haar schoolgenootjes.

Niet gewoon 'een meisje' maar 'dat meisje dat zichzelf uitgekleed heeft voor de webcam' of 'het meisje van die foto'. Het allerpersoonlijkste deel van haar, haar lichaam, staat op het mobieltje van een jongen uit een andere klas. Privacy-schending tot de max. Waarschijnlijk zijn zelfs haar leraren op de hoogte. Sure, eigenlijk had ze het niet moeten doen, maar wat kan ze er nu nog aan doen? Ontkennen?

Jij ook

De controle ligt in zo’n situatie gewoon niet meer bij het slachtoffer van zo’n actie, maar bij de mensen die er voor kiezen die foto door te sturen. Compleet eerlijk? Ik zou zo’n foto ook doorsturen. In eerste instantie. “Haha check deze foto eventjes, dat meisje was zo dom om zichzelf uit te kleden op de cam!" Verstuurd. En dat zou jij ook doen, waarschijnlijk.

Maar nu ik er over nadenk: eigenlijk doe je dan gewoon mee met het-massa-verkloten van iemands leven. En dat gaat sneller dan je denkt. Met één druk op de knop, één klik. Kei-leuk om het er met je vrienden over te hebben, maar voor de persoon in kwestie is het onmogelijk om op dezelfde school te blijven. Als ze de gang doorloopt, voelt ze de ogen in haar rug prikken. Schaamte wordt een van de sleutelwoorden van haar leven.

Wakker worden

Waarschijnlijk hoopt ze dat ze op een gegeven moment wakker wordt van deze nachtmerrie, zodat ze gewoon weer naar haar school kan en gewoon weer kan leven zoals ze dat eerst deed. Natuurlijk heeft zíj zich uitgekleed voor de webcam, maar kun je dat iemand wel zo kwalijk nemen?

Zoiets is in tien minuten gebeurd en levert waarschijnlijk levenslange schade op. Misschien solliciteert ze over een paar jaar wel voor een baan. Ze heeft die job zo goed als binnen, haar potentiële werknemer googelt ter controle eventjes haar naam en ziet daar haar ontblote lichaam. Ik denk niet dat ze nog wordt aangenomen.

Zou jij die foto doorsturen?

Gepubliceerd op 29 januari 2011
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

R.

R.

Het is het stomste wat je kunt doen, getuigt van veel naïviteit. Totaal geen medelijden met de personen in kwestie... Laat het een wijze les zijn om voortaan niet meer zo impulsief te reageren.

13 jaar geleden

J.

J.

Die meisjes zijn zo achterlijk! lekker klaarkomen over het beeldscherm en dan het filmpje doorsturen, moeten ze maar nadenken
x joris

13 jaar geleden

S.

S.



zozo..wil je mij voor de cam zien dan:$

@Joris:

13 jaar geleden

J.

J.

@joris: makkelijk en hard oordeel vel je daar. en het is volgens mij vaker het geval dat aan de andere kant van de verbinding het filmpje of de foto wordt gemaakt en doorgestuurd, niet door het meisje zelf.

13 jaar geleden

S.

S.

Ik vind niet dat je mensen zo mag en kunt beoordelen, je weet niet welke normen en waarde deze mensen hebben en hoe ze in elkaar zitten. Misschien had dat meisje een geile bui en dan zou het moeten kunnen. Maar omdat tegenwoordig de mensheid gewoon niet te vertrouwen is, is het beter het niet te doen. En als meisje, maar ook als jongen bij jezelf na te gaan of het wel zo een goed idee is om jezelf naakt voor de webcam te laten zien.

xx Sunny

13 jaar geleden

B.

B.

@Joris

Denk je dat het vernederend genoeg voor haar is, dat een iemand al een filmpje/foto's heeft. Jij maakt het alleen maar erger voor haar.

En als je je eigen plezier belangrijker vind, op internet is genoeg te vinden. eikel

13 jaar geleden

T.

T.

mensen die dat doen moet je gewoon pesten, gewoon omdat ze zo kanker dom zijn

13 jaar geleden

S.

S.

dit soort anonieme typische internetreacties.. zouden we die moeten verwijderen of schouders over op moeten halen?

13 jaar geleden

H.

H.



Het spijt me het te zeggen maar het blijkt wederom maar weer dat je aan de reacties op internet (en vaak anoniem) het niveau van zekere personen kunt aflezen; zielig dit!

13 jaar geleden

T.

T.

ik bedoel als je zo slecht functioneerd kan je gewoon beter van een brug af springen (of je polsen doorsnijden maar dat maakt z'n rotzooi), zijn we ook gelijk van al dat gezijk af.

13 jaar geleden

I.

I.


Jouw grammatica en spelling functioneert niet. Iedereen doet wel eens impulsieve dingen waar je later spijt van krijgt. Hier moet je van leren en het na een tijdje weer vergeten. Als dit maandenlang aan het meisje blijft knagen is het erg zielig.
@t van tor:

13 jaar geleden

P.

P.

T van Tor, over slecht functioneren gesproken en "kankerdom" gesproken... Zelden heb ik iemand meegemaakt die in 1 zin, zoveel taalfouten weet te maken.

13 jaar geleden

A.

A.

@t van tor
heb je gelijk in, moeten ze maar niet zo achterlijk doen ;d

13 jaar geleden

K.

K.

Tis inderdaad ontzettend stom dat je zoiets doet, maar om dan ook die persoon te gaan lopen pesten en belachelijk maken door die foto's door te sturen vind ik nog veel erger, ik bedoel maar, waar is je respect gebleven voor andere mensen (dus ook voor zo'n meisje!!)? Als zo'n meisje die jongen vertrouwt en zich aan hem laat zien en als hij dat dan gaat opslaan is hij wel heeel diep gezonken.

13 jaar geleden

P.

P.

leuk artikel!
verder wil ik zeggen dat ik ook zulke dingen toegestuurd krijg soms en tjaa als ik er zo aan denk is het ook heel zielig en verpest je gewoon iemands jeugd

13 jaar geleden

B.

B.

Door zo'n filmpje door te sturen laat je zien dat je minstens precies zo dom en naief bent als dat meisje was.

13 jaar geleden

N.

N.

13 jaar geleden

T.

T.

Als het meisje een beetje mooi lichaam heeft en er zelf ook nog best leuk uit ziet, zou ik haar denk wel even troosten ( op mn kamer ).

13 jaar geleden

A.

A.

Mij is precies hetzelfde overkomen als in dit verhaal, alleen dan niet met een klasgenootje. Nee, ik was smoorverliefd op een jongen die twee jaar ouder was dan ik. En ja, liefde maakt blind. Dat is bij mij bewezen! Ik was net 15 jaar oud, was smoorverliefd op deze jongen en dacht dat hij hetzelfde voor mij voelde. Hij zei dat er niks kon gebeuren en dat hij met mij zou zoenen als ik mijn borsten zou laten zien via de webcam, en dat heb ik gedaan. Ik wou namelijk zo ontzettend graag met hem zoenen, want hij was de eerste echte jongen, waar ik smoorverliefd op was en mee zou zoenen. Met mijn stomme hoofd heb ik dit gedaan… twee dagen later was de foto rond, door de hele school. Mijn vriendinnen keken niet meer naar mij om, iedereen lachte mij uit en ik maar volhouden dat ik dat niet was. Webcamgirl, zo heette ik. En heb er nog trauma’s van, en kom er ook niet weer vanaf. In principe ben je gewoon seksueel mishandeld doordat hij je iets heeft aangericht waar je je hele leven aan zal denken. En dit doet ongelofelijk veel pijn, ook al is het nu 5 jaar geleden. Overal wordt je eraan herinnerd. Als je bijvoorbeeld reclames ziet op televisie, waarbij ze waarschuwen voor iets of als er toevallig over een webcam gepraat wordt, of foto’s, of dat iemand anders het gedaan heeft voor de webcam… Ook blijft het je altijd bij, in je gedachtes, verleden maar ook in de toekomst doordat je een relatie hebt met iemand waar je zielsveel van houdt. Momenteel heb ik nu bijna anderhalf jaar een relatie maar de seks die ik heb, vind ik nog altijd niet leuk. Ik vind het zelfs verschrikkelijk aan het begin, als ik mijn kleren uit moet doen. Ik schaam mij ongelofelijk diep voor mijn vriend dan ziet. En dat doet ongelofelijk pijn, dat hij daaronder ook moet lijden… Het enigste wat ik hierover nog kan zeggen is dat het inderdaad mijn eigen schuld is geweest, maar het is niet mijn schuld geweest door er een trauma van te krijgen. Dat is de schuld van diegene die het gedaan heeft om er een foto van te maken en door de hele school te versturen. Ook kan ik alleen maar tegen de meisjes zeggen die dit ook hebben meegemaakt: zoek hulp. Ik heb het nooit gedaan en heb het een trauma van overgehouden. En tegen de meisjes die dit nog zullen meemaken: denk er echt overna, voordat je iets doet. Het blijft je altijd bij, dingen waar je later spijt van krijgt… of zoek contact met mij op via de mail: annemiek_hamstra@hotmail.com

ik hoop dat dit mensen raakt die bijvoorbeeld ook foto's hebben gemaakt van meisjes hun borsten. Diegene die die foto's maakt weet totaal niet wat er na de tijd gebeurd met zo'n meisje...

13 jaar geleden

H.

H.

Nou, zelf dacht IK dus kaas...

13 jaar geleden

J.

J.

waarschijnlijk is dit pas geleden gebeurd en heb je op je kop gekregen van iemand en nu pas zie je de ernst in de zaak

13 jaar geleden

W.

W.

Ik zou het alleen doorsturen als de stripper gehandicapt was

13 jaar geleden

C.

C.

Ik denk dat de meeste mensen niet meteen hun hele maillijst openen om het aan iedereen door te sturen, maar aan je beste vrienden of vriendinnen laat je het toch wel zien, want op een of andere manier is het toch wel grappig!

13 jaar geleden

K.

K.

ik heb ook een webcam

13 jaar geleden

G.

G.

agja, eigenlijk best wel triest als je dit overkomt

13 jaar geleden

A.

A.

Het is eerder naïef dan dom als een meisje zoiets doet. Zij wist niet wat hij van plan was, hij is wel zo sluw dat niet te zeggen. Maar haar wijs te maken dat zij dat voor hem alleen doet. Dat is gemeen.
Hoeveel meisjes worden niet verleid met 'een fijne job in Europa', gaan daar naïef (of dom?) op in en belanden in de hel van de gedwongen prostitutie.
Zij worden voor het leven getekend en gestraft, terwijl de uitbuiter vrijuit gaat. Die zal zichzelf wel heel slim vinden....
Walgelijk.
Hopelijk waarschuwen bedrogen meisjes anderen, zodat dit schandelijke misbruik de wereld uit wordt geholpen.
Anoniem

13 jaar geleden

A.

A.

eigenlijk zo zijn we geboren en in de prehistory liepen we ook zo rond ik als mijn ouders niet thuis zijn en ik wel thuis ben ( niet op school ) stap ik ook zo rond ( als iem aan de deur komt doe ik men kleren wel terug aan ) en dann nog ik zou het ook doen maar alleen voor mijn lief en ik moet haar dan ook kunnen vertrouwen of ik laat het persoonlijk zien dan als haar ouders dan komen kijken als ik het op de webcam laat zien dan ist gedaan met mij allen heb ik momenteel geen lief
coby1997.ltd@hotmail.nl

13 jaar geleden

A.

A.

@ jeweet:

Als je goed leest was het toen ik in klas 2 zat. Nu is het inmiddels 5 jaar later zoals ook in het stuk staat en ben ik 19. En nee, zie niet nu pas de ernst un van het hele gebeuren. Dat zag ik gelijk in toen het gebeurde. Maar dan ben je te laat... En sommigen doen heel stoer van doorsturen enzovoort, maar als je het zelf bent, voel je je gewoon kut, vernederd en je vertrouwt niemand de eerste jaren meer... Als je beter leest naar mijn verhaal, dan weet je mijn belevenis ook beter. En niemand zal dit begrijpen tot je het zelf meegemaakt hebt. En het enige wat ik kan doen is anderen hiervoor waarschuwen.

13 jaar geleden

J.

J.

Tuurlijk zou ik het doorsturen, dat is lachen.
In mijn achterhoofd weet ik wel dat het fout is, maar daar denk je niet altijd bij na, net zoals dat meisje toen ze zich uitkleedde.
Het blijft dom om dat te doen, en het is ook haar eigen schuld, maar zou jij het niet doorsturen dan? Ik wel.

13 jaar geleden

J.

J.

En @ t van tor en @ joris;
Als je geen serieuze reactie kunt plaatsen, doe het dan niet.
Mensen kennen dit probleem en ik ken ook iemand die het is overkomen. Blijf gewoon weg als je stom gaat doen.

Veel plezier met je vriendloze leven verder,
Joep (niet mijn echte naam voor de mensen die het willen weten)

13 jaar geleden

N.

N.

Ik zou hem terug sturen sowieso

13 jaar geleden

M.

M.

Afschuwelijk hoe sommige mensen reageren op dit verhaal.
"Had ze maar niet zo dom of naïef moeten zijn."
'"Zo'n meisje verdient het om gepest te worden."
Waarom denken sommige mensen toch zo? Zien ze niet in dat het meisje onrecht is aangedaan? Volgens sommigen is het "een wijze les" of "haar eigen schuld", maar zij zouden moeten weten dat zo'n "wijze les" ten koste gaat van haar eigenwaarde, haar zelfbeeld, van haar recht om er te mogen zijn in het algemeen. Oké, meisjes zouden 2x na moeten denken voordat ze zoiets zouden moeten doen, maar geeft het anderen, totaal vreemdelingen voor haar, dan ook meteen maar het recht om haar keihard de grond in te stampen?

13 jaar geleden

A.

A.

@M:

je weet pas wat je verkeerd gedaan hebt als je ermee teruggepakt wordt (ik schreef dat lange stuk, omdat dit mij ook overkomen is). En ja, het is dom. En ik geef mensen gelijk die het door zouden sturen, misschien had ik hetzelfde wel gedaan. Maar nadat je zoiets overkomen bent, zie je hoe kwetsbaar iemand kan zijn door ook maar iets kleins... En wanneer iemand die foto's doorstuurt, wordt je ook keihard de grond ingestampt door je eigen fouten... helaas zijn er zulke mensen die denken dat ze alles kunnen maken. Als ik het terug had kunnen draaien, had ik het niet weer gedaan maar had die jongen zowiezo aangegeven en hulp gaan zoeken. Trauma's, dat is het enigste wat overblijft van zoiets.

13 jaar geleden

I.

I.

eigen schuld dikke bult

13 jaar geleden

M.

M.

Ik heb hetzelfde meegemaakt. Ik ben dus zo'n meisje die dat heeft meegemaakt! Het is echt super klote om het mee te maken maar ik heb het zelf veroorzaakt!
Na een week of 3 kon ik weer normaal door school heen lopen en heb ik daar nog 2 jaar op school gezeten. Toen heb ik mijn diploma gehaald. Dus het is niet zo als wat het verhaal verteld : maar voor de persoon in kwestie is het onmogelijk om op dezelfde school te blijven.
Ik ben gewoon gebleven want weggaan of wegblijven maakt het alleen maar erger.
Ik heb me er doorheen gezet en na een paar weken deden de meeste wel weer normaal...

Groetjes Marjolijn
19 jaar

13 jaar geleden

A.

A.

Sorry hoor maar, dat meisje is misschien wel heel erg onzeker en hoopt ze op deze manier toch mooi gevonden te worden. In zulke gevallen vind ik t echt zielig van de persoon die haar leven verwoest. Je weet nooit wat ze er aan over zal houden, en wie weet leidt t wel tot zelfmoord.

13 jaar geleden

A.

A.

Ik snap de reactie van mensen die het dom vinden. Ja het is ook dom. En ja het is ook naïef, maar als jij zelf in die situatie zou zitten denk je er waarschijnlijk heel anders over. Ik heb ook zoiets doms gedaan, godzijdank waren er geen foto's en/of filmpjes gemaakt, maar ik ben het vertrouwen van mijn ouders wel helemaal kwijt, wat overigens terecht is, maar wel ontzettend pijn doet. Op zo'n moment denk je even niet (verstandig) na. Iedereen maakt fouten, maar om iemand dan gelijk zo genadeloos hard af te straffen vind ik ook niet eerlijk. En vaak worden dit soort dingen gedaan in bepaalde situatie's waarin iemand niet lekker in z'n vel zit. Nogmaals het is dom, maar veroordeel iemand niet gelijk als je zijn/haar kant van het verhaal niet weet.

13 jaar geleden

L.

L.

Ik weetniet, maar this wel sneu net al kelly huizen. Ze is wel dikke chick

13 jaar geleden

J.

J.

jonge wat un mogooltje is die kerol:S
kkzielig:O

13 jaar geleden

..

..

Nee, ik zou het zeker niet rond gaan sturen. Dat is niet eerlijk tegenover de persoon die op het filmpje staat. En wat is er nou zo leuk aan? Je maakt het zelfbeeld (en misschien wel het hele leven) van die persoon kapot gewoon omdat ze één keer een fout heeft gemaakt die ze waarschijnlijk nooit meer zal begaan?

13 jaar geleden

N.

N.

Onlangs ook gebeurt bij een meisje van 'Don Bosco Zwijnaarde'...maar daar was het de vriend van haar lief...het echte lief was een grote boodschap gaan doen en zijn vriend heeft gevraagt om te strippen en dan doorgestuurd...echt zielig...

13 jaar geleden

N.

N.

Ik heb dit soort berichten wel eens ontvangen. Maar dan stuur ik een bericht terug naar de zender, of ze wel weten wat ze doen.
Zelf heb ik het ook meegemaakt. maar dan anders.
Ik had al een paar maanden een relatie, m'n vriend had ik 2 weken niet gezien, hij wou me zien via de webcam, en ik vertrouwde hem, dus deed het.
Toen het uitging stonden er plotseling overal foto's (denk: hyves, facebook enzovoorts)
Het is gewoon gemeen.
Dat is nu 3 jaar geleden, en ik doe zeker niet mee met dergelijke berichten.
En zelf zou ik het ook nooit meer doen.

13 jaar geleden

L.

L.

omg zou ik nooit doen al was het m'n boyfriend, misschien is hij niet als hij lijkt!!

13 jaar geleden

S.

S.

Ik zou het niet doorsturen.

13 jaar geleden

A.

A.

Ik heb dit zelf ook meegemaakt, maar dit was niet eens mijn schuld. Ik ben gedwongen en bedreigd met vermoord worden. Ik heb toen helemaal bloot voor de webcam moeten staan. Deze jongen heeft de foto's verstuurd via hyves, facebook, mail, etc. Deze jongen, van wie ik de naam weet via het politieonderzoek, heeft mijn msn toegevoegd zonder dat ik hem kende. Ik heb hem toen geaccepteerd, omdat ik dacht dat het een klasgenoot was. Bleek niet zo te zijn. Hij wist alles van me, hij had ontzettend veel onderzoek gedaan over mij en wist dus mijn woonplaats en adres, mijn telefoonnummer en waar ik sportte. Ik was wist niet meer wat ik moest doen dus heb gedaan wat hij vroeg. Ook belde hij mij bijna elke avond om klaar te komen via mijn sexverhalen die ik ter plaatse moest verzinnen of via kreunen, etc. Dit was verschrikkelijk. Ik had totaal geen controle en werd alleen maar gechanteerd door middel van printscreens enzo. Ik heb er 1,5 jaar last van gehad en toen ik eindelijk tegen hem in ging, werden de foto's verstuurd naar alle mensen die ken.
Ik zit nu al 2 jaar in therapie en heb nog steeds last.
Mensen, er zijn meisjes die dit doen, omdat ze geen keus hebben. En geloof me, er zijn er veel van. Dus denk eerst na over hoe het meisje uberhaupt zo'n foto maakt. Als het gewoon een schreeuw om aandacht is, ben je echt verkeerd bezig.
Ik heb er niks aan kunnen doen en weet nu nog steeds niet hoe ik ooit normaal mijn laatste jaar op school kan voltooien!

13 jaar geleden

P.

P.

nooit

13 jaar geleden

E.

E.

ik zou zegge tegen die meisje laat je billetjes maar zien ik maak geen fototje!

13 jaar geleden

Z.

Z.

wat een gezeur zeg, als je elkaar naakt wil zien ga je toch gewoon naar elkaar toe. en uitkleden voor de webcam vraagt gewoon om problemen. iedereen weet dat onderwerpen als webcams en msn heel gevoelig liggen, en dat er ook mensen zijn die gewoon de complete filmpjes op internet zetten.

wil je problemen voorkomen, doe het dan gewoon niet. ga na elkaar toe of spreek af in een steegje, ga in het zwembad samen in één hokje, kansen en locaties genoeg dus.

internet is (in dit geval) één bonk elende. op scholen en op de tv/kranten/internet wordt altijd duidelijk gezecht doe het niet, en dan ben je ook nog zo stom om het te doen. eigen schuld, dikke bult. tja, wie niet luisteren wil, moet maar voelen.

laat dit trouwens een les zijn voor iedereen die er ook maar aan denkt te strippen voor de webcam. denk gewoon twee keer na voor je iets doet, in plaats van dom doen en strippen voor de webcam, omdat je de jongen zo leuk vindt. OP INTERNET KUN JE NIEMAND VERTROUWEN, houdt dat ten alle tijden goed in je achterhoofd.
je denkt dat je thuis achter de pc veilig zit, maar dat ben je niet.

neem nou de nieuwsberichten over de kinderdagverblijf insidenten en terapeuten die een pc vol hebben met kinderp**no. allemaal gekken, waarvan je niet verwacht dat ze kwaad in zinnen hebben. ga gewoon niet chatten met de webcam en stuur berichten onder een valse- of schuilnaam, want je komt echt in de problemen. geef nooit je waare identiteit prijs aan gekken/mensen op internet (ook al denk je dat je ze kan vertrouwen, niet doen!).

reken maar dat je toekomstige werkgever echt wel natrekt op hyves, facebook of whatever of jij wel deugt, wie je vrienden zijn, hobbies, uitgaan, alles! en dat kan je een toekomstige baan kosten. dit gebeurt heel vaak, zelfs bij mensen die amper op social networks of msn zitten.
bij belangrijke banen wordt zelfs je verleden gecheckt (of je in aanraking bent geweest met de politie, autoongelukken, alles).

doe het éénmalig en het blijft je je rest van je leven achtervolgen, en je komt er nooit meer vanaf.

13 jaar geleden

H.

H.

Dan is ze een fantastisch voorbeeld voor alle andere domme mutsen.

Net alsof je je hoofd expres ergens tegen aanstoot en dan heb je pijn.
Eigen verantwoordelijkheid. Lekker voor d'r.

12 jaar geleden

J.

J.



Kvraag me af of jullie later niet nog tien keer erger worden dan de ku-klux clan... Stelletje aso's... die meisjes hebben er toch al genoeg ellende aan ondervonden? die hoeven niet ook nog eens door een zielig hoopje op de pc te worden uitgescholden...





@haha:

12 jaar geleden

F.

F.

Tja, het is ook wel een beetje jou schuld maar zelf zal ik het niet doorsturen, dat is zielig.

12 jaar geleden

V.

V.

ja, 100% ja, ik zou die foto doorsturen, printen, flyers verzenden, waarom? omdat het 8/10 keer iemand is die mij ook als vuil heeft behandeld, quini asade recordi dela morte, zeggen we dan in onze famillie (moge jou name tot in den dood worden herkend) ik zou het niet erg vinden om haar leven te verpesten

ik word er teminste beter van, klinkt keihard he? dat is het ook, mij boeit het niet, als ze huilend elke dag naar school gaat, en weer vertrekt,

het interseert me geen zier als zij in der polsen snijd van verdriet

het maakt me geen bal uit als ze zich ophangt, aan een boom, en in het nieuws komt


waarom? omdat het niet mijn leven is, je hebt leven gekregen om het zelf te onderhouden, het zelf intevullen, en om je zelf te geven, ik geef niet om iemand die zo ver is gezakt, ik geef om mensen die het verdienen


ga maar lekker kloten tegen mij, zo van: en als jij dat was geweest? nou ik ben het niet ofwel soms?

domme trutten zijn het

11 jaar geleden

J.

J.

Jij bent dus een typisch geval van iemand die echt harteloos is. Ziek mens.

11 jaar geleden

J.

J.

Jij bent echt een typisch geval van een harteloos persoon. Ziek mens.

11 jaar geleden

B.

B.

Ik ken een meisje in de brugklas die dat heeft gedaan.. Iedereen kijkt haar met vieze blikken aan en degene die die foto heeft gemaakt en doorgestuurd is ook nooit gepakt. Ze heeft ook geen vrienden en is telkens alleen. Best zielig eigenlijk als je er zo naar kijkt, maar ja.

11 jaar geleden

G.

G.

Ik zou de foto in besloten kring houden, dan is er niet veel aan de hand.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.