Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Rotjochies met rotjes en andere rotzooi

Rotjochies met rotjes en andere rotzooi

Door Naomi

Ik weet nog wel dat ik, een jaar of 7, samen met mijn buurmeisje door een steegje rende. We speelden namelijk dat we aan het vluchten waren voor de moordenaar en dat we hem gingen vangen. Op het moment dat we hijgend aan het einde van het steegje kwamen, knalde er iets vlak achter ons. We draaiden ons om en keken recht in de ogen van onze gevaarlijke buurjongen. Hij heette Kevin en was al 9 jaar. Zijn broer was al 11 jaar en nog veel enger.

We durfden een maand lang niet meer door het steegje te rennen, bang dat we onze gevaarlijke buurjongens weer tegen zouden komen. En het rotje in onze nek zou ontploffen.

Sinterklaas, kerst, oud en nieuw, en met een knaller de hele feestmaand afsluiten: allemaal heel leuk. Namelijk met rotjes, pijlen en sterretjes. De pijlen en de sterretjes zijn leuk. Maar de rotjochies met rotjes en andere rotzooi zijn irritant. Steek het nu af of bewaar het voor volgend jaar. En als je het afsteekt, doe dat dan volgens de regels. En niet richting mij of een brievenbus. Gewoon niet doen.

Iedereen weet dat het heel gevaarlijk is. Een rotje stelt niet zoveel voor, maar jongetjes met zaagsel in hun hoofd kunnen er behoorlijk veel schade mee aanrichten, dat weet ik zeker.

Mijn oppaskindjes van 9 en 11 jaar, zitten de hele dag op YouTube fimpjes te kijken waarin je kunt zien hoe hard iets ontploft als je er een vlinder, een strijker of een zelfgemaakte vuurwerkbom in gooit. Rotjes zijn al lang niet meer stoer, zij pakken het groter aan. Ze weten ook hoe ze een eigen lont moeten maken, welk vuurwerk illegaal is en hoe ze er toch aan kunnen komen. En ze snappen echt niet dat ik liever van mijn buurmans vuurwerk profiteer dan mijn eigen geld eraan uit geef.

Het is niet alleen geldverspilling om vuurwerk overal en altijd af te steken, het is ook behoorlijk irritant en gevaarlijk. Prullenbakken worden geterroriseerd en brievenbussen worden opgeblazen. Als mijn collega en ik pakketjes (voor jullie!) op de post willen doen als we toch naar buiten gaan, worden we van de brievenbus naar de AH, van de AH naar de tabakshop, van de tabakshop naar een postzak in de Plus en van de postzak in de Plus naar het postkantoor gestuurd. HOE irritant is dat!

Alleen maar omdat de brievenbussen smaller worden gemaakt omdat kindjes met zaagsel in hun hoofd er anders een rotje ingooien! HOE irritant! Kevin, pas op. Ik weet je te vinden. Ik ben nu iets ouder en twee rotjes in je kont is vervelender dan één in je nek!

Gepubliceerd op 31 december 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

D.

D.

Die is echt lollig geschreven.
En ik ben het voor 100%met je eens.
Ik en mijn broertje mogen elk jaar kiezen of we krijgen 10 euro voor vuurwerk of 15 euro voor iets anders.
En mn broertje kiest standaard voor 10 maar ik voor 15:P

13 jaar geleden

K.

K.

Ik was vanavond eigenlijk van plan om nog door een paar woonwijken te gaan hardlopen. Denk dat 'k bij nader inzien toch maar een lopende band of verlaten weiland opzoek.

13 jaar geleden

M.

M.

Leuke Column Naomi!! En zeker irritant van de postpakketjes. Maar het is goed gekomen ;-)

13 jaar geleden

L.

L.

heel luchtig geschreven, en daarom leest het makkelijk en snel! erg leuk!

13 jaar geleden

O.

O.

wat zeur je nou vuurwerk is gwn leuk hoor en rotjes kan je in je hand laten knallen dus die zijn nou zo gevaarlijk nog niet. cobras zijn ook gewoon veilig alsj ee ze normaal afsteekt :P

13 jaar geleden

H.

H.

kk poep

13 jaar geleden

H.

H.

Dit gaat echt nergens over!

egt KK poep.

13 jaar geleden

P.

P.

gelukkig heeft jouw berichtje inderdaad meer inhoud dan mijn column. Maaar, dat geeft helemaal niet! Je moet gewoon even Rob zijn poep-strip lezen!

13 jaar geleden

P.

P.

Ohja, dat was voor Henk van Kooten.

13 jaar geleden

F.

F.

eet anders poep, Henk

13 jaar geleden

L.

L.

Goedzo Naomi! Ik weet het me nog goed te herinneren.

13 jaar geleden

N.

N.

Haha Lynn, wat leuk dat je het hebt gelezen en dat je het nog weet! Oooh we waren zo ziek bang voor Kevin he! Ik pak m nog wel, vuil rotjochie! Zn broer heeft mn babyborn in het water gegooid! Dus die gaan we ook nog ff pakken!

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.