Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Belieber zijn, da's geen ziekte

Belieber zijn, da's geen ziekte

Je houdt van 'm of je vindt hem drie keer niets: Justin Bierbuik, Justin Isjekapperdood of Biebsie. Wie ik bedoel? Justin Bieber natuurlijk.

Zo'n zestienjarig ukkie met duizenden tienermeisjes als fans. Beliebers noemen ze zichzelf.

Op Twitter hebben ze aangepaste plaatjes van Justin in 'sexy' of 'geile' poses als profielfoto en hun tweets gaan alleen maar over, je raadt het al, Justin Bieber. Wat ze over hem gedroomd hebben, hoe het zou zijn om seks met hem te hebben en wat je moet doen om een goede 'belieber' te zijn.

Belieber vanwege muziek

De veertienjarige Esmeray Özbay is zo'n 'belieber'. In hart en nieren. Waarom? "Omdat ik fan ben van zijn muziek. Ik hoorde voor het eerst een liedje van hem op YouTube en ik dacht 'wów, wat een stem!' En later maakte hij nog meer leuke liedjes."

Esmeray vervolgt: "En ik vind het heel cool dat hij bewijst dat je dromen echt kunnen uitkomen." Wat ze van zijn liedjes vindt? "Ze zijn allemaal zo herkenbaar, hij zingt over dingen die heel veel jongeren kunnen gebeuren. En ze zijn leuk, natuurlijk!"

Rare haren, rare fans

Maar ja, buiten de inmense grote massa aan tienermeisjes op sociale netwerksites zoals Twitter, YouTube en Facebook  zijn er natuurlijk ook Heel Erg Veel Mensen die Justin Bieber niks vinden. Die zijn liedjes te smooth vinden. Die zich afvragen waarom een jongen van zestien er uit ziet als een elfjarige. Die zijn haardracht raar vinden. En die zijn fans raar vinden.

Maar wat Esmeray van alle Justin Bieber-haters vindt? "Ik vind het nogal triest als je zegt dat je hem haat als hem helemaal niet kent. Je kunt natuurlijk wel zeggen dat je zijn muziek niet leuk vindt, maar gaat haten niet een beetje ver? Ik denk ook dat zulke jongeren zijn boek First Step 2 Forever moeten lezen, omdat ze dan een heel ander beeld van hem krijgen."

Geen hype

Tot slot: Is Justin Bieber volgens Esmeray een hype of een blijvertje? "Ik denk dat hij een blijver is, want dit is eigenlijk pas zijn begin!"

In 'Rages/HIP' spot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals de trend om te kankeren en het t-shirtloze kleedgedrag van kakkers. Ook een trend gespot? Deel het met ons in de reacties.

Gepubliceerd op 15 december 2010
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

L.

L.

Maar je mag wel van hem houden (belieben) als je hem niet kent? :) lekker geschreven interview vooral de opsomming van redenen van mensen die hem niets vinden.

13 jaar geleden

D.

D.

vind t grappig dat dr nu eindelijk n blog over geschreven word:P
K zat al te wachten op dit onderwerp omdat dit momenteel toch best ''populair''is.
Ik vind Justin Bieber niets, gewoon omdat ie zoveel aandacht vraagt.
En ik vraag mezelf af hoeveel fans ie zou hebben als ie rood haar,sproeten,een bril en modderdik zou zijn.......waarschijnlijk nog niet de helft die ie nu heeft.

13 jaar geleden

J.

J.



ja maar wat maakt t nou uit of die mensen fan zijn van zijn uiterlijk? is daar iets mis mee dan. het is gewoon in combinatie met zijn zang, zijn daden en natuurlijk ook zijn uiterlijk.

waarom zou je dan willen weten of hij ook fans heeft als hij lelijk was? hij is toch gewoon knap. zo als elke keer maar weer, je bent gewoon jaloers. en jongens zeggen wel dat ze JB haten maar waarom hebben heeeeeel veel jongesn dan toch hetzelfde kapsel?

13 jaar geleden

R.

R.

er zijn trouwens ook een paar mensen op school (ja, onderbouwers) die echte look-alikes zijn. dus misschien niet alleen vrouwelijke fans...

13 jaar geleden

D.

D.

Ik zeg niet dat ik hem haat, maar ik vind z'n muziek niks. In de zomervakantie zag ik een vriendengroepje van vier waarvan er drie echt een Bieberkapsel hebben, en de vierde had een slechte poging tot zulk haar.

Ik vond het wel een verassing dat hij eigenlijk vrij veel instrumenten bespeelt.

Een reden waarom er eigenlijk veel mensen 'anti-bieber (en Jonas Brothers enzo)' zijn is vanwege de verering. Ook op die foto zit de kamer vol met posters van Bieber. Daar kunnen veel mensen, waaronder ik, niet echt tegen.
Ik bedoel dit trouwens niet gemeen.

13 jaar geleden

J.

J.



Dah, goed punt. Dat is toch zeker wel een punt waar ik me ma-te-loos aan erger. Of het nou jaloezie is of niet, ik vind het vreselijk om die gozer met zijn (naar mijn idee) meidenstem aanbeden te zien worden door mildjonen meisjes.

En tsja, zijn muziek valt buiten de boot bij mij... Ik wordt niet opgewekt van "Baby baby baby ooh" en dat soort shit...

12 jaar geleden

-.

-.

Ik ben geen fan ofzo maar ik haat ook nie .p

13 jaar geleden

M.

M.

Ik haat hem wel gewoon punt samen met die aandachtloze meisjes die denken dat ze een kans maken bij hem. Get a life, hij is nog lelijk ook.

13 jaar geleden

L.

L.

Oh HELL no.

13 jaar geleden

M.

M.

Dat je achter zo´n jongen aanloopt. Alsof je zelf geen leven hebt.

13 jaar geleden

L.

L.

ze zegt dat het triest is als je zegt dat je hem haat terwijl je hem helemaal niet kent, maar zij kent hem toch ook niet? dus hoe kan zij nou zeggen dat hij wél leuk is ?

13 jaar geleden

D.

D.

tja hij speelt wel veel instrumenten maar allemaal net niet zegmaar, hij kan een beetje drummen... maar net niet bijzonder goed... hij ziet er (voor sommige ) wel goed uit... maar niet helemaal geweldig enzenz..

verder ben ik echt benieuwd wat er gebeurt als ie de baard goed in zijn keel krijgt:P

13 jaar geleden

R.

R.

Blijvertje? Als hij EINDELIJK zijn baard in zijn keel krijgt is het OVER. Of hij gaat AutoTune ..

13 jaar geleden

B.

B.

Ja ze zegt dat het triest is om hem te haten terwijl je hem niet kent. :S
Dat je zo erg op iemand geilt die je nooit kunt krijgen, dat is pas zielig. ;)
En ik haat hem omdat hij gwn gigantisch arrogant is en helemaal gek van zichzelf. Je hoeft hem niet persoonlijk te kennen om dat te zien. ;)

13 jaar geleden

E.

E.

Ik begrijp al jullie argumenten heus wel, alleen hij is toch gewoon leuk. Mooie muziek en ik vind hem zelf best knap. Wel een beetje triest als je hele leven om hem gaat draaien en alleen maar over hem kan praten..

13 jaar geleden

S.

S.

Belieber vanwege z'n muziek? Welke muziek? Heb je geen oren ofzo?

13 jaar geleden

K.

K.

Kan me kats niks schelen ik ben toch knapper daarom ja.

13 jaar geleden

X.

X.

Belieber zijn is wel een ziekte, want als belieber heb je 'bieberfever'.
Ik heb een hele grote bieberobsessie & 27 maart '11 is een dag om niet te vergeten.
Dankzij Justin ben ik heel anders over dingen gaan denken; Find out what's possible if you never give up..
Believe in everything because everything is reachable, neversaynever ..
Zijn film vond ik echt GEWELDIG. Mijn vriendinnen & ik konden alleen maar janken.
Als je in mijn kamer zou zijn heb je het gevoel dat Justin je aanstaart, mijn kamer is niet zo uber groot maar oke.
Ik heb intotaal 45 bieber posters op mijn muren, en dan heb ik dr ook nog 20 die ik ergens moet plakken.

Once a belieber, always a belieber (ll)!

12 jaar geleden

I.

I.

love bieber and Never Stopped ik ben heel ziek ik heb een fever niet zomaar een maar de Bieberfever die gaat nooit over MENSEN HIER DIE JUSTIN BIEBER HATEN OFZO DOE EENS GEZOND alleen zielige mensen reageren op deze forum (heb over de haters) RARE MENSEN HIER

12 jaar geleden

C.

C.

ik vind het niks maar ja ik vind je maar wat kletsen ik HAAT justin bieber ik HERHAAL ik HAAT justin bieber

12 jaar geleden

R.

R.

@iemandopdezewereld

Het is dit forum i.p.v deze en for god's sake gebruik a.u.b komma's/ punten!

Ik vindt Bieber niks, maar ik respecteer het als mensen een andere mening hebben (Wel vind ik dat de zogenaamde "Beliebers" zich een soms een beetje overdreven gedragen).

11 jaar geleden

B.

B.

Het is niet zo dat Beliebers te overdreven zijn. We steunen Justin gewoon in alles wat hij doet. En hij heeft trouwens geen meidenstem meer... En ik heb trouwens nog nooit een goede reden gehoord waarom mensen Justin Bieber haten. Ik hoor alleen: " Hij is gay, hij heeft een meidenstem, hij heeft geen talent. " Dat slaat nergens op. Hij is zowiezo geen homo en als hij dat wel zou zijn is dat al helemaal geen reden om hem te haten. Hij heeft geen meidenstem meer en dat slaat ook gewoon nergens op. En dat hij geen talent heeft is al helemaal onzin. Als hij geen talent had zou hij niet de award: Artist Of The Year 2012 gewonnen hebben en zou hij geen nummer 1 hits hebben. Je hoeft geen fan van hem te zijn, je hoeft zijn muziek niet leuk te vinden en je hoeft hem niet knap te vinden. Hij heeft meer berijkt op zijn 18e dan jullie in je hele leven gaan berijken. Heb gewoon respect voor zijn werk.

11 jaar geleden

A.

A.

Justin Bieber is gay? luister naar one less lonely girl.
Justin Biebers stem is laag? luister naar never say never.
Justin Biebers liedjes gaan alleen maar over meisjes? luister naar 'where are you now?'
Justin Bieber is niet getalenteerd? koop een facking gehoorapparaat!

-

hij heeft meer bereikt voor zijn 20ste dan jullie allemaal, ik zou jullie schamen, serieus, je hoeft geen fan van hem te zijn zoals ik, nee zeker niet, maar je hoeft hem niet te haten omdat zijn droom WEL uit is gekomen.
Hij is ook maar een mens, en het klopt; hij doet soms foute dingen. Hij hééft drugs gebruikt. Maar ook hij is een mens! En al zijn foute dingen worden in het licht gezet, terwijl hij zoveel goede heeft. Hij doneert zoveel, hij gaf zoveel aandacht aan Avalanna, en jullie haten hem nog steeds? Sorry, maar dit begrijp ik serieus niet...
-

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.