Studententijd, de podcast over de mooiste tijd van je leven.

  Heb jij een vraag over het studentenleven of wil je wat vertellen?

  DM ons via
  @studententijd
  Stuur een appje naar
  +31 6 12464251

  Wie zijn wij?

  David (21)

  David is derdejaars ‘cursist’ Communicatiewetenschap aan de UvA en woont op kamers met vrienden in Utrecht. In zijn eerste jaar zat hij even in de hoofdstad, maar dat viel tegen. Zijn huisgenoten waren er nooit en zijn vrienden woonden nog thuis of waren op reis.

  David vindt het geen probleem om zijn vragen en twijfels op tafel te gooien. ‘Hoe doe jij dat eigenlijk?’ hoor je hem elke aflevering zeggen. Hij is tevens de controlfreak van de drie: hij heeft de zware taak om Oscar en Dienke in toom te houden.

  Dienke (20)

  Dienke komt uit Groningen, studeerde daar een tijdje, maar verkaste toen naar Utrecht voor psychologie. Ze werd lid van Veritas (studentenvereniging) en verhuisde onlangs naar een kamer van maar liefst 6 vierkante meter!

  Dienke leeft keihard het studentenleven. Ze spreekt vloeiend studentenjargon, tenminste, als ze nog een stem heeft na het zoveelste feestje bij Veri. Als ze even bij moet komen, zoekt ze haar roots op in het verre noorden.

  Oscar (23)

  Oscar is tweedejaars student psychologie in Utrecht en studeerde op een blauwe maandag ook nog Nederlands in Amsterdam. Hiervoor heeft hij op alle niveaus een diploma gehaald. Hij woont bij zijn ouders in Veenendaal en is naarstig op zoek naar een appartement voor hem alleen, want samenwonen met huisgenoten ziet hij totaal niet zitten.

  Oscar is een atypische student. De meeste eerstejaars kijken enorm uit naar de vrijheid van het studentenleven en de bijkomende feestjes en borrels, voor hem hoeft dit niet. Hij is hier volkomen eerlijk over, net als over alle andere zaken.