Rick Nieman


Rick Nieman
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Man
Geboren
9 november 1965

Rick Nieman vertrok na het VWO op het Keizer Karel College in Amstelveen op 17-jarige leeftijd voor een uitwisselingsprogramma naar de Verenigde Staten. Aanvankelijk zou hij hier een jaar blijven, maar het werden er vijf. Hij studeerde daar journalistiek aan de Roosevelt University in Chicago. Later volgde hij aan de University of Southern California in Los Angeles een studie in internationale betrekkingen. Tijdens zijn studie werkte hij bij de universiteitskrant.

Terug in Nederland ging hij aan de slag als redacteur, verslaggever en presentator bij European Business Weekly, een productiemaatschappij die programma’s maakte over zaken doen in Europa. European Business Weekly werd opgekocht door Financial Times Television, dat vervolgens werd opgekocht door CNN. Zo was Nieman ineens werkzaam bij de CNN-vestiging in Londen.

In 1991 keerde hij terug naar Nederland, omdat hij graag met ander nieuws wilde werken. Hier werkte hij als verslaggever bij RTL Nieuws, waarna hij als redacteur en presentator bij onder andere Veronica's Nieuwslijn en2Vandaag aan de slag ging.

 
Meer details
Rick Nieman
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!

Boeken

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen