Examenkandidaten gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Renate Dorrestein


Renate Dorrestein
Bekend als
Auteur
Schreef in het
Nederlands
Geslacht
Vrouw
Geboren
25 januari 1954
Overleden
06 mei 2018
Biografie

Renate Dorrestein kwam op 25 januari 1954 ter wereld. Ze groeide op in Amsterdam, haar gezin was rooms-katholiek. Haar moeder had als onderwijzeres gewerkt totdat ze trouwde met Renate’s vader, die advocaat was.

Zelf begon Renate al op de middelbare school met schrijven. Na de middelbare school ging Renate gelijk aan het werk bij het tijdschrift Panorama, waarvoor ze de hele wereld afreisde. Ook werkte ze daarna nog bij andere bladen. Hoewel ze actief was op journalistiek gebied, wilde ze graag romans gaan schrijven. De columns en verhalen van Dorrestein schudden je vaak wakker.

 
Meer details
Renate Dorrestein

Boeken

ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Alle verslagen