Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Nicci French


 Nicci French
Pseudoniem voor
Schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French
Bekend als
Auteur, Schrijverscollectief
Bestaat uit
Schrijft in het
Engels
Geboren
19 juli 1958
Biografie

Nicci French is een pseudoniem voor het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French. Inmiddels zijn ze samen wereldberoemd en hebben ze al veel thrillers en een paar korte verhalen op hun naam staan.

Nicci Gerrard heeft Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford gestudeerd. Vervolgens heeft ze les gegeven in Los Angeles en Londen en is ze een tijdschrift begonnen voor vrouwen. Daarna werd ze freelance journalist en trouwde ze met een man met wie ze twee kinderen gekregen heeft. Na haar scheiding ontmoette ze Sean French en zijn ze naast hun relatie begonnen met het schrijven van thrillers.

Sean French is een journalist en schrijft samen met zijn vrouw Nicci Gerrard literaire thrillers.
Sean French heeft Engelse literatuur aan de universiteit van Oxford gestudeerd. Na zijn studie is hij begonnen met als werken als journalist. Nicci en Sean hebben elkaar overigens nooit op de universiteit ontmoet, dit kwam pas later toen Sean ging werken voor de New Statesman. Sean French heeft ook zelf enkele boeken geschreven.

 
Meer details
 Nicci French

Boeken

ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen