Nadja Hüpscher


Nadja Hüpscher
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Vrouw
Geboren
23 maart 1972
Biografie

Hüpscher studeerde Culturele Bedrijfsvoering aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en deed daarnaast aan amateurtoneel. Tijdens haar studie speelde ze in Hufters & hofdames van Eddy Terstall. Daarna speelde ze in veel van zijn films een prominente rol, onder andere in De boekverfilming, waarvoor zij in 1999 een Gouden Kalf voor Beste Actrice ontving. In 2004 speelde ze de rol van dochter Joy van het titelpersonage in Simon, de film die op het Nederlands Film Festival van 2008 achter Zwartboek op de tweede plaats van beste Nederlandse films aller tijden belandde.[1] 

In 2008 werd zij genomineerd voor een Gouden Kalf voor haar rol in de film Dennis P. van Pieter Kuijpers.
Naast het acteren was Hüpscher regie-assistent van Arno Dierickx voor de film Bloedbroeders en de serie Deadline. Daarna ging zij eigen voorstellingen maken.
Begin 2007 was Hüpscher te zien als een van de deelneemsters aan de zevende serie van Wie is de Mol? van de AVRO. Hüpscher viel in de 7e aflevering af.
Hüpscher heeft twee zonen.

 
Meer details
Nadja Hüpscher

Boeken

ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen