Michael Berg


Michael Berg
Pseudoniem voor
Michel van Bergen Henegouwen
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Geslacht
Man
Biografie

Michael Berg is het pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen. Hij werd geboren in Heerlen, studeerde in Amsterdam Nederlands, was repetitor/leerling aan de Kleinkunstacademie en trad een paar jaar op als zanger/muzikant. 

Michael Berg is het pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen. Hij werd geboren in Heerlen, studeerde in Amsterdam Nederlands, was repetitor/leerling aan de Kleinkunstacademie en trad een paar jaar op als zanger/muzikant. In 1982 kwam hij bij de omroep terecht. Voor de RVU maakte hij twee jaar televisieprogramma’s om daarna over te stappen naar de radio (presentator, interviewer en documentairemaker). Bij de NOS was hij zendercoördinator van Radio 5 en bij regionale omroep L1 programmaleider radio.

In 2004 verhuisde hij naar Frankrijk. Samen met zijn vrouw, hond Momo en de poezen Ali, Spook, Luna en Sunny woont hij in een oude boerderij in de Limousin. Behalve schrijver is Michael Berg componist en freelance journalist.

Hij schreef liedjes voor theater, radio, tv en talloze artiesten, componeerde een kindermusical, schreef tekst en muziek voor een kindertelevisieserie, en was als producer/componist betrokken bij diverse cd’s. Verder schreef hij radiocolumns, cabaretteksten, een radiosoap en hoorspelen voor de AVRO.

Bij The House of Books verschenen de thrillers ‘Twee zomers’ (2008), ‘Blind vertrouwen’ (2009), ‘Een echte vrouw’ (2010), Hôtel du Lac (2011) en ‘Nacht in Parijs’ (2012).

‘Een echte vrouw’ werd genomineerd voor de ‘Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2010′. ‘Hôtel du Lac’ ontving een nominatie voor De Diamanten Kogel 2011 en belandde op de shortlist van  Crimezones Thriller Award en Thrillerboek.nl als  ’Beste Nederlandstalige thriller van 2011′. ‘Nacht in Parijs’ won de Gouden Strop 2013.

 
Meer details
Michael Berg

Boeken

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen