Martine Bijl


Martine Bijl
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Vrouw
Geboren
19 maart 1948
Biografie

Op die najaarsochtend in 2015 kreeg Bijl een hersenbloeding. Hoe dat voelde beschrijft ze in 'Rinkeldekink', een 38 pagina's tellend boekje dat uitgeverij Atlas Contact deze week verspreidt als nieuwjaarsgeschenk. Bijls humor blijkt onaangetast. Als ze op een brancard wordt gebonden en met een hoogwerker haar huis uit wordt getakeld, zegt ze tegen de broeder: 'Heel Holland Zakt'. 

Pijn heeft ze niet, maar het voelt alsof ze haar eigen hoofd uitvliegt. Daar kruipt niet veel later een monstertje in dat ze E.T. noemt, naar het buitenaardse wezen uit de film van Steven Spielberg. "Hij kaatst tegen de wanden van mijn kop, hij maakt mijn kaken stijf. Hij mompelt en sist. Ik voel hem rommelen en klooien, ruisend en klikkend schiet hij in mijn lichaam heen en weer als een luchtbel in de centrale verwarming."

Martine Bijl

Boeken

ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen