Martin Michael Driessen


Martin Michael Driessen
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Man
Geboren
19 april 1954
Biografie

Martin Michael Driessen (Bloemendaal, 19 april 1954) is een Nederlands acteur, regisseur, vertaler en schrijver. In 2016 won hij de ECI Literatuurprijs.

Leven en werk

Na onvoltooide studies Nederlands en Sanskriet doorliep Driessen van 1978 tot 1980 de studie Theaterwissenschaften aan de Ludwig-Maximilians-Universität in München. Tot 2006 zou hij voornamelijk in Duitsland blijven wonen, waar hij werkte als acteur, onder andere in de film Blaulicht (1982) van Reinhard Wissdorf, en als regisseur en theaterleider voor toneel en opera.

Vanaf 1997 vertaalde Driessen werken naar het Duits, onder andere Joost van den Vondels Lucifer. Hij debuteerde in 1999 als schrijver met de roman Gars, in 2000 direct genomineerd voor de AKO Literatuurprijs (longlist). In 2012 volgde Vader van God en in 2013 Een ware held, genomineerd voor de Gouden Boekenuil. In 2015 verscheen de omvangrijke roman 'Lizzie', geschreven samen met de dichteres Liesbeth Lagemaat. Zijn novellenbundel Rivieren uit 2016 werd bekroond met de ECI Literatuurprijs. De jury prees de drie verhalen omdat ze getuigen van een "ingetogen grootheid, met schitterende beeldende zinnen en een onbestemde dreiging, en tegelijkertijd van een weldadige tijdloosheid."

Driessens werk is vertaald in het Italiaans, Duits en Hongaars.

Martin Michael Driessen

Boeken

ADVERTENTIE
Combineer alle b├Ętavakken met techniek

In de universitaire opleiding Science, Technology & Innovation vertaal je theorie uit alle bètavakken naar innovatieve oplossingen voor uitdagingen van deze tijd. En met je handen bouw je een prototype van je ideeën. Benieuwd geworden? Meld je aan voor de Bachelorweek en kom naar de Open Campus Dag! 

Ontdek meer!

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen