Lize Spit


Lize Spit
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Anders
Geslacht
Vrouw
Geboren
1 januari 1988
Biografie

Lize Spit groeide op in de Belgische Kempen. Ze studeerde in Brussel aan de RITCS, waar ze een master in scenarioschrijven haalde. In 2013 won ze zowel de jury- als publieksprijs van de schrijfwedstrijd Write Now!.[1]

Spit publiceerde korte verhalen en poëzie in onder andere de tijdschriften Tirade, Het liegend konijn, De Gids en Das Magazin.[2] Bij Das Mag Uitgevers, verbonden aan Das Magazin, publiceerde ze in januari 2016 haar eerste roman Het smelt. Het boek werd goed ontvangen en kreeg lovende recensies.[3] Medio april 2016 raakte bekend dat er een Engelse vertaling van de roman Het smelt in de maak is via het uitgeefconcern MacMillan en uitgeverij Picador.[4] In juli waren er al meer dan 60.000 exemplaren verkocht en ook plannen voor verfilming kwamen ter sprake. (www.wikipedia.nl)

Lize Spit
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!

Boeken

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen