Jessica Durlacher


Jessica Durlacher
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Vrouw
Geboren
06 september 1961
Biografie

Jessica Durlacher, de dochter van de schrijver G.L. Durlacher, is niet altijd schrijfster geweest. Voordat ze begon met schrijven was ze aan het werk als criticus en columniste. 

Ze zat in de redactie van het tijdschrift De Held en stelde verschillende literaire bloemlezingen samen. Daarnaast vertaalde ze twee delen van Maus van Art Spiegelman. Deze boeken gingen over de Jodenvervolging.

Jessica Durlacher is getrouwd met de schrijver Leon de Winter. Nadat ze hem twee keer moest interviewen sloeg de vonk over en begonnen ze een relatie. Leon de Winter is een Nederlandse schrijver, columnist en filmproducent. Samen hebben ze twee kinderen.
Haar vader Gerhard Durlacher schreef boeken over zijn ervaringen als jonge joodse jongen in het kamp Birkenau. De vader van Jessica is dan ook een joodse man, maar omdat haar moeder niet Joods is, is Jessica eigenlijk geen joodse vrouw.

 
Meer details
Jessica Durlacher

Boeken

ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen