Jane Austen


Jane Austen
Bekend als
Auteur
Schreef in het
Engels
Geslacht
Vrouw
Geboren
16 december 1775
Overleden
18 juli 1817
Biografie

Jane Austens werk maakt onderdeel uit van de Westerse literaire canon.

Jane Austen groeide op het platteland op met haar ouders, zes broers en haar zus die tevens haar beste vriendin was. Haar broer Henry had een groot netwerk in Londen waaronder zich bankiers, kunstenaars en handelaars bevonden. Hij introduceerde Jane daar en kon haar op die manier een kijkje geven in het sociale leven wat normaal gesproken voor haar verborgen zou blijven.

Jane Austen vergaarde tijdens de publicatie van haar romans niet veel roem omdat ze dit anoniem deed. Haar werk zit tussen het 18e eeuwse sentimentele in en het 19e eeuwse realisme. Het was echt iets nieuws hoe Jane Austen schreef. Haar werk gaat over vrouwen die toentertijd heel afhankelijk waren van een man om enige economische veiligheid te hebben. Het is bijzonder dat Jane Austen en ook haar zus Cassandra vrijgezel zijn gebleven en ook dat Jane Austen ruimte kreeg om zich alleen maar bezig te houden met schrijven.
 

 
Meer details
Jane Austen

Boeken

ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!

Alle verslagen