Bovenbouwers gezocht!

Ben je bezig met je studiekeuze en doe je havo of vwo? Doe mee aan dit onderzoek over een Nederlandse universiteit. Vul de vragenlijst in en maak kans op één van de Bol.com bonnen!

Doe mee!

Jan Terlouw


Jan Terlouw
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Man
Geboren
15 november 1931
Biografie

Jan Terlouw is geboren op 15 november 1931 in Kamperveen, een dorpje in Overijssel. Hij trouwde met Alexandra van Hulst en zij kregen vier kinderen. Hij vertelde altijd zelf bedachte verhalen aan zijn kinderen.

Zijn vrouw stelde voor om deze verhalen op te schrijven en te publiceren. Dit betekende het begin van de schrijverscarrière van Jan Terlouw. Voordat hij begon met schrijven heeft Jan Terlouw wis- en natuurkunde gestudeerd, waarbij hij gepromoveerd is op een onderzoek naar vreedzaam gebruik van de energie van atoombommen. In 1966 stopte hij na jaren van onderzoek met natuurkundig onderzoek en ging hij de politiek in. Rond deze tijd begon ook zijn schrijverscarrière. In 1970 debuteerde Jan Terlouw met zijn eerste boek ‘Pjotr’. In 1991 werd Jan Terlouw benoemd tot Commissaris van de Koningin in Gelderland. Jan Terlouw maakte zelf de laatste jaren van de oorlog mee. Zijn ervaringen zijn dan ook terug te vinden in het boek Oorlogswinter. Jan Terlouw heeft vooral jeugdboeken geschreven, maar in zijn boeken komen vaak wel serieuze onderwerpen aan bod. De boeken van Jan Terlouw zijn vaak herdrukt en zijn ook uitgegeven in andere talen. Hij is een van de meest gelezen kinderboekenschrijvers.

 
Meer details
Jan Terlouw

Boeken

Alle verslagen