Henk van Straten


Henk van Straten
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Man
Geboren
30 november 1988
Biografie

Henk van Straten, van wie zijn volledige naam Hendrik Anne van Straten is, is een Nederlandse schrijver die in 1980 geboren werd in Rotterdam. Vervolgens is hij opgegroeid in Eindhoven en is hij daar de rest van zijn leven gebleven.

Henk is een levensgenieter en doet gewoon wat hij wil doen zonder na te denken. Zo doet hij rare en gekke dingen en lijkt hij zich weinig aan te trekken van de gevaren hiervan. Hij heeft bijvoorbeeld een tijd lang stieren geknuffeld, getraind voor het Nederlandse kampioenschap fierljeppen en heeft hij veel GHB gebruikt terwijl zijn vrouw boos zat toe te kijken.

Wel heeft hij ook een serieuze kant: hij heeft twee zoontjes en heeft inmiddels vier romans op zijn naam staan. Voor deze boeken is hij genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuur Prijs 2010.

Ook heeft hij een kinderboek geschreven dat voor jong én oud is. Daarnaast schrijft hij ook columns voor het Eindhovens Dagblad. Henk is dus druk bezig met zijn baan als schrijver.

Maar Henk is niet alleen schrijver van boeken, hij heeft inmiddels ook twee korte films geschreven. Hij heeft een komische film en een dramafilm geschreven en hij won allerlei prijzen tijdens het 48 Hour Film Project.

 
Meer details
Henk van Straten

Boeken

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen