Hans Vervoort


Hans Vervoort
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Man
Geboren
22 april 1939
Biografie

Johan Willem Sebastiaan (Hans) Vervoort (Magelang, Indonesië, 22 april 1939) is een Nederlands schrijver die behoort tot de laatste generatie schrijvers die zijn opgegroeid in Nederlands-Indië. In 1953 kwam hij met zijn ouders naar Nederland en was leerling aan het St. Ignatiusgymnasium te Amsterdam. Van 1966 tot 1968 en in 1970 was Vervoort redacteur van het literair-satirische studentenblad Propria Cures. Ook was hij een van de oprichters van marktonderzoeksbureau Inter/View, het bureau waarvan later Maurice de Hond directeur werd.

Hij werkte later bij Weekbladpers als opinieonderzoeker en als uitgever van tijdschriften, onder andere Vrij Nederland, Onze Wereld, Voetbal International en Opzij. Tussendoor schreef hij verhalenbundels zoals Geluk is voor de dommen en romans waaronder Zwarte rijst. In 1974 keerde hij met zijn vrouw terug naar hun beider geboorteland en schreef er het reisverhaal Vanonder de Koperen Ploert over, dat hem een plaats in Rob Nieuwenhuys’ Oost-Indische Spiegel bezorgde. Recenter publicaties zijn Kind van de Oost, een bundeling autobiografische jeugdverhalen en Retourtje Tropen, een reis door Sumatra en Java.

Tussen 2008 en 2010 publiceerde hij de driedelig autobiografische cyclus Het bedrijf over zijn tijd bij de Weekbladpers.
In november 2010 stelde Vervoort twaalf van zijn oude titels gratis beschikbaar als e-book. In de daaropvolgende acht weken zijn de twaalf titels 12.469 keer gedownload.

 
Meer details
Hans Vervoort

Boeken

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen