Ellen de Bruin


Ellen de Bruin
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Vrouw
Biografie

Ellen de Bruin is redacteur bij NRC. Ze schrijft in theorie vooral over psychologie en menselijk gedrag, maar in de praktijk over alles waar ze plezier in heeft. Zo schreef ze in 2011 een nogal autobiografisch artikel over de Muppets. En in 2005 zat ze eens ruim twaalf uur lang in de trein in Californië. Ze heeft ook haar ervaringen met covid-19 opgeschreven (al waren die wat minder leuk). En ze houdt erg van Engelstalige romans, dus ze heeft ook veel schrijvers geïnterviewd, zoals Kate Atkinson, Elizabeth Gilbert, Lisa Halliday, David Mitchell, Ann Patchett, George Saunders, Tom Wolfe en Nell Zink.

In 2015 werd ze het eerste lid van de Luxuriant Flowing, Former, or Facial Hair Club for Science Journalists (LFFFHCfSJ), gelieerd aan de IgNobel-prijzen voor wetenschappelijk onderzoek dat mensen eerst aan het lachen maakt en daarna aan het denken zet.

Ze gelooft in de gekste dingen: „Ik geloof dat liefde alles overwint (en vriendschap al helemaal). Ik geloof in de richtlijnen goede voeding, al veranderen die voortdurend. Ik geloof in het KISS-principe (keep it simple, stupid!). Ik geloof dat je overal een diepere betekenis in kunt zien – dat je als je wilt hele werelden kunt zien in je aangegeten broodje, aan de hapkant. Ik geloof dat verhalen vaak sterker zijn dan feiten. Ik geloof in die ene dure gezichtsscrub, omdat de winkeldame zei: ‘Die verwijdert zelfs de harde vetten.’ (Ik geloof trouwens niet dat ik ‘harde vetten’ in mijn gezicht heb.) Ik geloof in extra hard werken als je werkgever deodorant in je kerstpakket doet. Ik geloof in string theory (dat je een stuk of tien onderbroekjes hebt, waarvan er altijd zes of zeven onvindbaar opgerold achter in de kast liggen). Ik geloof in het weer als gespreksonderwerp. Ik geloof dat vervelend doen altijd later nog kan.”

 
Meer details
Ellen de Bruin

Boeken

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen