Claudia Schoemacher


Claudia Schoemacher
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Geslacht
Vrouw
Geboren
16 april 1970
Biografie

Claudia Schoemacher schrijft zowel fictie als non-fictie. Haar nieuwste boek, 'Kamer 303' lag op 7 juni 2013 in de winkel (uitgeverij Nieuw Amsterdam). In mei 2010 verscheen haar autobiografisch boek 'Kind van de Onderwereld'.  Claudia schreef dit boek niet alleen om kinderen van gedetineerden een hart onder de riem te steken, maar vooral ook om het taboe rondom detentie te doorbreken. 

Claudia Schoemacher schrijft zowel fictie als non-fictie. Haar nieuwste boek, 'Kamer 303' ligt op 7 juni 2013 in de winkel (uitgeverij Nieuw Amsterdam). In mei 2010 verscheen haar autobiografisch boek 'Kind van de Onderwereld'.  Claudia schreef dit boek niet alleen om kinderen van gedetineerden een hart onder de riem te steken, maar vooral ook om het taboe rondom detentie te doorbreken. Naar aanleiding van dit boek werd Claudia gevraagd om diverse lezingen over dit onderwerp te houden. Ook werd zij veelvuldig uitgenodigd als ervaringsdeskundige om haar expertise door te geven aan organisaties zoals Exodus, Stichting DOOR en Gezin in balans. Claudia is in 2012 gevraagd om zitting te nemen in het adviesorgaan van BONJO. De laatst genoemde organisaties zetten zich o.a. in voor de belangen van kinderen van gedetineerden. Na drie jaar intensieve voorbereiding, kreeg Claudia in 2012 van het ministerie van Justitie en Veiligheid en in het bijzonder van Staatssecretaris Fred Teeven, toestemming om samen met tv-producent Stokvis, het programma 'Je ouders in de lik te maken. Het werd uitgezonden bij de TROS op NL 3. In dit programma was Claudia te zien als presentatrice en als coach voor kinderen met een ouder in de lik.

Claudia werkte van 1996 tot 2006 als producer en redacteur achter de schermen van Endemol. Na haar behaalde HBO diploma Communicatie was zij van 2003 tot 2005 persvoorlichter. In 2006 begon Claudia haar eigen pr-bureau: C-PR. Zij promootte als pr-deskundige zowel merken, bedrijven als personen.

 

Claudia werd op 16 april 1970 in Amsterdam geboren. In 2007 trouwde zij met cosmetisch arts Robert Schoemacher. Samen hebben zij een dochter, Livia (5 jaar).

 
Meer details
Claudia Schoemacher

Boeken

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen