Alex Boogers


Alex Boogers
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Man
Geboren
30 november 1969
Biografie

Alex Boogers is een Nederlandse schrijver. Hij woont en werkt in Vlaardingen, dat hij zelf steevast ‘het Naamloze Gat’ noemt.

Alex Boogers is een Nederlandse schrijver. Hij woont en werkt in Vlaardingen, dat hij zelf steevast ‘het Naamloze Gat’ noemt. Ondanks een rommelige en turbulente jeugd waarin hij veel tijd op straat doorbracht en vocht, volgde Boogers het lange traject mavo, havo en vwo. Boogers was een begenadigd vechtsporter en beoefende taekwondo, jiu-jitsu en thaiboksen tot hij een ernstig ongeluk kreeg en verschillende ruggenwervels brak en verschoof. Later begeleidde hij jonge aanstormende vechttalenten. Drievoudig wereldkampioene Soumia die hij vanaf haar vijftiende begeleidde is zijn bekendste pupil. 

Boogers studeerde, nadat hij van het voortgezet onderwijs verwijderd was, uiteindelijk Nederlands recht en filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In Leiden studeerde hij voor een zeer korte periode Nederlandse taal. In 1997 stopte hij met zijn studies en had verschillende baantjes oa. als beveiligingsbeambte. In 1999 debuteerde hij onder het vrouwelijke pseudoniem M.L. Lee met de korte roman Het boek Estee over een opgroeiend meisje dat zichzelf en de wereld om haar heen probeert te verklaren. Boogers schreef de korte roman in drie maanden. De pers over zijn romandebuut: 'Zeer overtuigend (...) Het einde van het boek maakt je zo verslagen en verdrietig dat er geen plaats is voor andere emoties. Een co-productie van Palmen, Salinger en de vroege Reve.’  

Boogers schreef vervolgens de romans Het waanzinnige van sneeuw, Lijn 56, Het sterkste meisje van de wereld, De tijger en de kolibrie en de novelle Ziel.

Het werk van Boogers wordt meestal  lovend ontvangen en geprezen. Voor De Tijger en de kolibrie werd hij genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs. Maar omdat de verkoopcijfers slecht bleven, kondigde hij in een interview in Volkskrant Magazine aan dat hij zijn loopbaan als schrijver zou beëindigen. Niettemin verscheen in 2012 zijn nieuwe roman: "Alle dingen zijn schitterend."

 

 
Meer details
Alex Boogers

Boeken

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen