Meewerken

Meewerken?

Scholieren.com BV is een jong en klein bedrijf met informele werksfeer. Op het kantoor in Utrecht werkt een tiental full- en parttime medewerkers aan het verbeteren en uitbreiden van de site (meer info). Wil je je ook inzetten voor de site? Open sollicitaties zijn welkom: kom een keer een kop koffie drinken. Eventuele openstaande vacatures staan hieronder. Denk je iets voor ons te kunnen betekenen kun je contact opnemen, liefst met CV en motivatie.

Wat is er zoal mogelijk?

Redactie

De blogredactie bestaat uit 20 getalenteerde schrijvers, jonge journalisten, fotografen, videomakers en andere creatievelingen. Zij staan onder leiding van een ervaren hoofdredacteur, eindredacteur en redactie-assistent. In 2011 konden we een stagiair-verslaggever en stagiair-cameraman huisvesten, in 2013 hebben we een grafisch stagiair. Blogger worden? Daarover meer informatie hier.

Ook doen we regelmatige allerhande tijdelijke projecten en staan we altijd open voor nieuwe ideeën. Neem contact met ons op als je denkt dat je een bijdrage kunt leveren.

Programmeren

Scholieren.com wordt constant doorontwikkeld en het team groeit. Zoek je een parttime of fulltime baan als web-developer? Of een stageplek? Wellicht dat we een mooie klus voor je hebben. In 2008 liep een MBO-student van de ICT-niveau 3 opleiding aan het ROC Rivor College in Geldermalsen een aantal weken bij ons stage.

Ben je handig met HTML, Javascript, PHP en MySQL? Of heb je andere computerskills die wel eens van pas zouden kunnen komen? Neem contact met ons op!

(Afstudeer-)onderzoek

We bieden (afstuderende) studenten geregeld de mogelijkheid onderzoek te doen. Voorwaarde is dat de onderzoeksvraag past bij onze doelgroep en de resultaten voor ons bruikbaar zijn. Interesse? Neem contact met ons op.

Enkele onderzoeken uit het verleden: 

  • In 2010 deed een student van de opleiding Media, Informatie en Communicatie onderzoek naar de naamsbekendheid van de website, d.m.v. een enquete op Hyves en groepsdiscussies.
  • In 2008 heeft een student van de opleiding Media, Informatie en Communicatie van de Hogeschool van Amsterdam onder meer een marketing- en communicatieplan voor Scholieren.com geschreven.
  • Een student van de opleiding Communicatie Creatief van de Hogeschool Inholland (Den Haag) schreef in 2005 een adviesrapport over de behoeftes van onze doelgroep met het oog op mogelijke uitbreidingen van Scholieren.com.
  • Een student van de opleiding Communicatie aan de Fontys Hogeschool in Rotterdam schreef in 2005 een marketingcommunicatieplan.
  • We ondersteunden een masterstudent Media & Journalistiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in 2005 bij een onderzoek naar de invloed van uittrekselsites op de literatuurkeuze van middelbare scholieren.
  • Van dezelfde opleiding deed een student in 2005 een exploratief onderzoek naar het gebruik van en de waardering voor uittrekselsites onder havo- en vwo-leerlingen in de Tweede Fase.