Help & FAQ

FAQ

Kun je een verslag of samenvatting niet vinden? Lukt het niet om een bestand te downloaden/openen? Heb je een fout ontdekt? Wij zijn op Twitter altijd beschikbaar voor al jouw (webcare-)vragen. Tweet je vraag naar @scholieren. Dit is verreweg de snelste manier! 

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Als je één van deze vragen via Twitter aan ons stelt, moet je voor straf een verslag uploaden. 

Forum

Boekverslagen & werkstukken

Hoe voeg ik werkstukken/boekverslagen toe aan Scholieren.com?
Miljoenen scholieren zullen je eeuwig dankbaar zijn als je je verslag publiceert op Scholieren.com. Uploaden van een verslag is zo gepiept via de Upload-pagina. Daarna zetten wij het z.s.m. online.

Hoe weet ik of de informatie klopt?
Wij controleren de toegestuurde verslagen niet op inhoud, dus of het klopt is niet 100% zeker. Maar het cijfer bij het verslag is meestal een goede indicatie of andere mensen er iets aan hebben gehad. Verder kun je kijken of andere bezoekers een reactie hebben achtergelaten. Heb je een verbetering? Geef het door, dan passen we het aan.

Hoe bepalen jullie de kwaliteit van een verslag?
Het belangrijkst is het oordeel van de bezoekers. Iedere bezoeker kan een cijfer geven over een verslag en dat geeft een indicatie van de kwaliteit. De scholier die z'n verslag opstuurt, geeft zelf aan in welke klas hij of zij het verslag heeft gemaakt. Wij publiceren een verslag als we denken dat het nuttig kan zijn voor een andere scholier.

Controleren jullie de verslagen op fouten?
Alleen globaal op spelfouten. De inhoud controleren we niet. Er worden zoveel verslagen opgestuurd dat dat te veel werk zou worden. Als je bij ons een fout meldt, dan verbeteren we 'm zeker.

Kan ik de verslagen van jullie site gewoon bij mijn leraar inleveren?
Kan, als hij/zij bijvoorbeeld gevraagd heeft verslagen van internet bij te voegen. Maar gebruik je hoofd en plagieer niet, je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Kunnen jullie een verslag verwijderen?
Neem voor verwijdering contact op met de redactie, onder vermelding van de url van het verslag. Wij verwijderen alleen verslagen in opdracht van de auteur, of als de inhoud in strijd blijkt te zijn met onze algemene voorwaarden.

Iets anders

Kan mijn naam van Scholieren.com af?
Komt je naam ergens op Scholieren.com voor en wil je dat je niet meer via Google te vinden bent (bijvoorbeeld als je gaat solliciteren)? Stuur dan even een mailtje met de plek waar je naam voorkomt. Onthoud wel dat Google altijd een kopie ("cache") opslaat van een pagina en dat het enige tijd kan duren voordat Google die bijgewerkt heeft.