Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

29 mei 2024

'Ik heb 100% een voldoende!'

Terwijl veel examenkandidaten al genoten van hun vakantie, moesten er nog 111 havisten aan de bak. Het eindexamen Arabisch stond vanmiddag op de planning. 

Dit zijn de eerste reacties van scholieren, een docent en het LAKS op het havo-examen Arabisch. 

Reactie van scholieren

"Het examen ging prima. Ik was al na 50 minuten klaar! Ik lees zelf veel Arabische boeken dus de teksten waren niet moeilijk voor mij. Alleen de tekst over het filmfestival vond ik lastiger, maar uiteindelijk kwam ik daar ook uit. Nu heb ik lekker vakantie en vlieg ik zaterdag naar Jordanië met mijn familie!"

- Dana (18)

"Ik doe dit jaar voor de tweede keer eindexamen, dus ik heb het examen Arabisch nu voor de tweede keer gemaakt. Maar dit examen was een stuk makkelijker dan vorig jaar. Veel teksten gingen over Marokko, zoals de tekst over de Marokkaanse keuken. Deze teksten waren goed te doen. Ik heb 100% een voldoende!"

- Adham (18)

"Ik had dit examen moeilijker verwacht, maar eigenlijk ging het wel goed. De teksten waren interessant en ging er snel doorheen. Ik was na 75 minuten al klaar met het examen. Ik verwacht dan ook wel hoger dan een 9 voor dit examen!"

- Alaa (18)

Reactie van een docent

"Ik heb het examen nog niet uitgebreid kunnen bekijken, maar mijn eerste indruk is positief. Het was een heel cultureel examen met teksten over het filmfestival en de Marokkaanse keuken. Taal is onlosmakelijk met cultuur verbonden, dus het is fijn dat dit terugkwam in het examen. Ik kan mij voorstellen dat leerlingen wel blij werden van deze teksten!

Het examen lijkt zo op het eerste oog makkelijker dan het examen van vorig jaar. Toen waren de teksten een stuk minder cultureel."

- Docent Samira Haddad

Reactie van het LAKS

"Op het havo-examen Arabisch hebben wij (nog) geen klachten binnengekregen. "

- Dada, klachtenlijncoördinator 

Gepubliceerd op 29 mei 2024


Alles over de examens in je timeline?