Eindexamens 2023

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

30 mei 2023

Prima examen Arabisch met grappige tekst over afkijken

Precies 89 scholieren maakten vandaag hun eindexamen Arabisch op vwo-niveau. Voor de een was dit laatste examen een makkie, voor de ander toch een hele kluif.

Lees hier de reacties van leerlingen en docenten over het vwo-examen Arabisch.

Scholieren

"Mijn examen Arabisch ging best goed, maar het was niet per se makkelijk. Ten eerste waren de teksten leuk en boeiend, dus je bleef gefocust. Er waren vragen over een Tiktoker genaamd Abeer en haar content en waarom ze het liefst Tiktok gebruikt als platform. Er moesten twee redenen benoemd worden, maar eigenlijk waren beide redenen wel heel erg hetzelfde. Het was dus vaag wat er van je verwacht werd qua antwoord. Ook was er een opgave waar je zelf een woordje moest kiezen, maar er stond voor een van die woorden geen betekenis in het woordenboek en ik had het nog nooit eerder gehoord. Ik heb dat woord daarom maar niet gekozen. Daarna heb ik het gevraagd aan mijn ouders en gelukkig heb ik de goede keuze gemaakt door het woordje niet te kiezen!"

- Rasha (20)

"Ik vond het heel makkelijk. Ik was binnen een uur klaar en ik denk maar twee foutjes te hebben. Normaalgesproken doe ik havo, maar omdat Arabisch zo makkelijk voor mij is, mocht ik het examen op vwo-niveau doen. Arabisch is namelijk mijn moedertaal."

- Fayzah

Docent

"Veel teksten in het vwo-examen waren hetzelfde als in het havo-examen. Er waren iets meer langere teksten. Er was ook een tekst over afkijken tijdens examens, dat vond ik wel grappig. Ook bij vwo waren er relatief veel multiple choice vragen met maar drie antwoorden."

- Eef Schut, docent Arabisch

Gepubliceerd op 30 mei 2023


ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!
Eindexamen gids

Ga jij studeren?

Op Studenten.com lees je alles en luister je de Studententijd podcast!