Eindexamens 2023

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

30 mei 2023

Havisten tevreden over Russisch: 'Heel makkelijk'

Welgeteld elf havisten bogen zich vanmorgen over het examen Russisch, terwijl een groot deel van hun klasgenoten al vakantie viert. Gelukkig leek het examen mee te vallen, zo blijkt uit de eerste reacties.

Dit vonden scholieren, docenten en het LAKS van het havo-examen Russisch.

Scholieren

"Het ging prima, ik vond het heel makkelijk. Russisch is mijn eerste taal, vandaar. Ik heb het vak gekozen in plaats van Duits, omdat ik een vreemde taal moest hebben in mijn vakkenpakket. Ik heb Russisch gekozen omdat ik wist dat ik er hoge cijfers voor kon halen."

- Gala/Leo (18)

"Het examen was voor mij persoonlijk vrij eenvoudig, de teksten waren naar mijn maatstaven van een vrij laag niveau. De enige uitdagingen die ik tegenkwam waren het beantwoorden van open vragen in het Nederlands. Maar dan moet je ook weten dat ik misschien niet de juiste persoon ben om dit te vragen, aangezien ik pas ongeveer anderhalf jaar Nederlands spreek. Dus al met al denk ik dat het examen redelijk goed is verlopen en maak ik me niet al te veel zorgen over het resultaat."

- Max (18)

"Het ging echt goed, eigenlijk. Er was één tekst die wat lastiger te lezen was en de vragen waren daarbij waren ook iets lastiger. Dat was tekst 3, het taalgebruik was wat ingewikkelder, maar wel te doen als je de vragen goed las. Verder was het goed te doen."

- Stephanie (16)

LAKS

"Het is erg rustig, er is nog maar één klacht binnen gekomen voor havo-Russisch."

- Rafke Hagenaars, eindexamenklachtelijncoördinator

Gepubliceerd op 30 mei 2023


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?

Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

#}