Eindexamens 2023

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

12 mei 2023

Havisten opgelucht: muziek 'niet al te moeilijk'

Terwijl de meeste havisten op dag 2 van de eindexamens konden uitslapen, ging een klein groepje de strijd aan met het muziekexamen. Maar, gelukkig: het viel best mee, zo blijkt uit de reacties.

Dit vonden scholieren, docenten en het LAKS van het havo-examen muziek.

Scholier

"Het ging zo goed! Het examen was zoveel makkelijker dan de toetsen van voorgaande jaren."

- Dana

Docent

"Ik vond het een leuk examen met afwisselende en toffe fragmenten. Mijn leerlingen waren er ook wel over te spreken, iedereen verliet oke-ish de zaal en iedereen was binnen de reguliere tijd klaar; zelfs de leerlingen met tijdsverlenging. Het was niet al te moeilijk, netjes in verhouding. Alleen vraag 42 was wat wazig, waar je moest opschrijven hoe vaak een melodie voorkwam. Maar ja, welke melodie bedoelden ze dan? Ik verwacht dat leerlingen het meest moeite hadden met de dictees, waarbij je een notenbalk af moet maken. Zulke opdrachten vinden ze altijd lastig. Qua n-term valt muziek vaak hoog uit, ik verwacht dat 'ie dit jaar rond de één ligt, misschien iets hoger."

- Rudolf Draijer, docent muziek

LAKS

"We hebben tot nu toe 42 klachten binnen over muziek, voornamelijk organisatorische en inhoudelijke klachten. Nog niet heel veel dus."

- Rafke Hagenaars, eindexamenklachtenlijncoördinator

Gepubliceerd op 12 mei 2023


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?

Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

#}