Eindexamens 2023

Vanaf april houden we je hier op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Handtekeningenactie voor frauderende docent

Door Kim

Protestkrabbel van een leerlingScholieren van het Elzendaal College in Gennep zijn een actie gestart voor hun leraar Duits, Rob Schlüper. De schoolleiding wil hem ontslaan, omdat hij stiekem foute examenantwoorden van elf leerlingen heeft verbeterd. 

Febe Verlaan, één van z'n leerlingen (niet uit de examenklas) heeft daarom een handtekeningenactie op poten gezet. Morgen besluit de school pas of de docent écht ontslagen wordt, maar voor die tijd wil ze een dik pak met protesthandtekeningen bij de schoolleiding overhandelen. Tegen De Telegraaf zegt ze: "Iedereen vindt hem een hele lieve leraar. Hij moet gewoon blijven. Hij is er gewoon echt voor de leerlingen."

Te moeilijk examen

En dat laatste merkte de tweede corrector van de eindexamens Duits ook, toen het 'm opviel dat er bij elf examenleerlingen foute antwoorden opvallend onopvallend gecorrigeerd waren. Nadat hij zijn vermoedens aan de schoolleiding van het Elzendaal College had laten weten, heeft Schlüper meteen toegegegeven.

Vandaag nam-'ie de telefoon niet op, maar hij vertelt over zijn actie in het Algemeen Dagblad: “Ik had het nooit mogen doen. Ik zag die kopjes van die kinderen zwoegen op dat examen. Ik vond het onrechtvaardig zwaar voor hen”. Hij vond 't examen dus veel te moeilijk. "Het was niet eerlijk voor mijn leerlingen. Zij hebben het hele jaar hard gewerkt en mooie resultaten bereikt en nou zakten ze wellicht vanwege een slecht opgesteld examen."

Actie op Hyves

Naast de handtekeningactie zijn er ook een aantal Hyves-pagina's opgericht om de docent te redden van zijn ontslag. Honderden leerlingen hebben daarop al hun frustraties gekrabbeld, zoals Bart: "Het is echt verneukt als je wordt ontslagen. Nu is er geen een leraar meer waarmee je kan praten en die zijn mond houdt tegen iedereen. Je bent de chillste leraar die ik ooit heb gehad en ooit zou hebben gehad."

Kiezen voor herkansing

En de examenkandidaten? Die mogen samen met hun ouders kiezen: óf het examen op de eerlijke manier laten nakijken en dat cijfer accepteren, óf ervoor kiezen om eind juni een herkansing te maken.

Gepubliceerd op 6 juni 2011


ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Alles over de examens in je timeline?

Bekijk de eindexamens van