Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2023

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Handtekeningenactie voor frauderende docent

Door Kim

Protestkrabbel van een leerlingScholieren van het Elzendaal College in Gennep zijn een actie gestart voor hun leraar Duits, Rob Schlüper. De schoolleiding wil hem ontslaan, omdat hij stiekem foute examenantwoorden van elf leerlingen heeft verbeterd. 

Febe Verlaan, één van z'n leerlingen (niet uit de examenklas) heeft daarom een handtekeningenactie op poten gezet. Morgen besluit de school pas of de docent écht ontslagen wordt, maar voor die tijd wil ze een dik pak met protesthandtekeningen bij de schoolleiding overhandelen. Tegen De Telegraaf zegt ze: "Iedereen vindt hem een hele lieve leraar. Hij moet gewoon blijven. Hij is er gewoon echt voor de leerlingen."

Te moeilijk examen

En dat laatste merkte de tweede corrector van de eindexamens Duits ook, toen het 'm opviel dat er bij elf examenleerlingen foute antwoorden opvallend onopvallend gecorrigeerd waren. Nadat hij zijn vermoedens aan de schoolleiding van het Elzendaal College had laten weten, heeft Schlüper meteen toegegegeven.

Vandaag nam-'ie de telefoon niet op, maar hij vertelt over zijn actie in het Algemeen Dagblad: “Ik had het nooit mogen doen. Ik zag die kopjes van die kinderen zwoegen op dat examen. Ik vond het onrechtvaardig zwaar voor hen”. Hij vond 't examen dus veel te moeilijk. "Het was niet eerlijk voor mijn leerlingen. Zij hebben het hele jaar hard gewerkt en mooie resultaten bereikt en nou zakten ze wellicht vanwege een slecht opgesteld examen."

Actie op Hyves

Naast de handtekeningactie zijn er ook een aantal Hyves-pagina's opgericht om de docent te redden van zijn ontslag. Honderden leerlingen hebben daarop al hun frustraties gekrabbeld, zoals Bart: "Het is echt verneukt als je wordt ontslagen. Nu is er geen een leraar meer waarmee je kan praten en die zijn mond houdt tegen iedereen. Je bent de chillste leraar die ik ooit heb gehad en ooit zou hebben gehad."

Kiezen voor herkansing

En de examenkandidaten? Die mogen samen met hun ouders kiezen: óf het examen op de eerlijke manier laten nakijken en dat cijfer accepteren, óf ervoor kiezen om eind juni een herkansing te maken.

Gepubliceerd op 6 juni 2011


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?