Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2023

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

23 mei 2023

'Geen grote verrassingen' bij eindexamen tehatex

Iets meer dan 2.400 creatieve vwo-scholieren zaten woensdagochtend klaar voor het examen tehatex (tekenen, handvaardigheid en textiele werkvormen). Een verrassend examen was het volgens scholieren niet. "Toch kwam ik bij veel opdrachten niet goed uit de verf."

Dit vonden scholieren en het LAKS van het vwo-examen tehatex.

Scholieren

"Ik vond het tehatex-examen niet heel verrassend. Het begon met vrij gemakkelijke vragen en werd uiteindelijk wel snel wat moeilijker. De vraag rondom vingerprinten op het stadhuis vond ik heel moeilijk, die was erg specifiek. Ik was verder blij dat ze niet enorm diep op de stof ingingen. Toch kwam ik bij veel opdrachten niet goed uit de verf. Ik gok op een vijfje."

- Niels (17)

"Het examen was makkelijker dan verwacht. De stof kwam goed overeen met de syllabus en met wat ik vooraf had verwacht. Ik vond het ook fijn dat er variatie was met vragen over architectuur en schilderkunst. Kortom: een prima examen!"

- Nikki (17)

"Ik vond het examen redelijk gaan. Het was een te doen examen, maar ik ben wel onzeker door de formulering van de vragen. De onderwerpen waren interessant, behalve bij de vraag over het nieuwe project in Deventer met de ovaal. Daar was ik even de weg kwijt."

- Lana (18)

LAKS

"Over tehatex hebben we tot nu toe (14.30 uur) 10 klachten binnengekregen."

- Rafke Hagenaars, eindexamenklachtenlijncoördinator

Gepubliceerd op 23 mei 2023


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?