Eindexamens 2023

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

26 mei 2023

Examen Spaans zorgt voor wisselende reacties vmbo'ers

Door Luuk

Bijna elke vmbo'er kon deze vrijdagmiddag genieten van het lekkere weer, maar 566 scholieren begonnen om half twee nog aan hun examen Spaans. Voor velen vormde het de afsluiter van hun examenperiode. Een afsluiter die ook tot wisselende reacties leidt.

Dit vonden scholieren, docenten en het LAKS van het vmbo-examen Spaans.

Scholieren 

"Het examen was heel makkelijk vergeleken met de schoolexamens. De teksten waren heel duidelijk, de vragen sloten ook goed aan op de teksten. Ik was mooi op tijd klaar. Eigenlijk iedereen wel, iedereen vond het ook goed te doen. Het was wel echt kut om nog een examen te moeten maken terwijl iedereen al vakantie had. Ik had helemaal geen motivatie meer."

- Lara (16)

"Helaas ging het echt heel slecht. Ik vond het een vaag en lastig examen. Vooral de vragen bij tekst 4 en 5 waren moeilijk. Dat vond iedereen eigenlijk wel.

- Ems (15)

"Het ging best wel slecht. Ik ben over het algemeen al niet goed in leesvaardigheid, dus ik denk dat dat wel een rol speelt. Het examen zelf was denk ik niet heel moeilijk. Ik vond vooral de teksten over de schildpad en de bus heel moeilijk. Ze gebruikten daar veel ingewikkelde woorden."

- Amy (16)

LAKS

"Over Spaans hebben we 65 klachten binnengekregen (17.30 uur, red.) Verder zien we geen bijzonderheden."

- Rafke Hagenaars, eindexamenklachtenlijncoördinator

 

Gepubliceerd op 26 mei 2023


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?