Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2023

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

15 mei 2023

'Drama was echt een drama'

Enkele honderden vmbo'ers maakten vanmorgen het examen drama. En ja, dat viel bij de meesten een partijtje vies tegen. Geen lekker begin van de nieuwe examenweek.

Dit vonden scholieren, docenten en het LAKS van het vmbo-examen drama.

Scholieren

"Drama was echt een drama, om het zo maar even te noemen. Het examen bestond uit 36 vragen, maar elke vraag was weer verdeeld in drie vragen, waardoor eigenlijk iedereen bij mij in het lokaal in tijdnood kwam. De vraagstelling was ook te moeilijk, de vragen werden op een manier gesteld waardoor je de tekst zeven keer moest lezen voordat je er iets van begreep. En dan moest je nog antwoorden, hè. Dus één en al drama."

- Lianne (16)

"De toets ging slecht, de vragen waren heel uitgebreid en onduidelijk. Ik had ook niet genoeg tijd en heb de toets niet afgekregen."

- Lara (16)

"De toets was erg lang, de begripvragen waren gelukkig wel te doen. Wat wel tegenviel, was dat acht vragen het niet deden en er geen beeld bij zat, dus die kon ik niet maken. Had ik ze wel kunnen maken, dan was ik wel in tijdsnood gekomen denk ik. Ik twijfel of ik een voldoende heb.

Oh, ik hoor net dat ik mijn drama-examen opnieuw moet gaan maken in het tweede tijdvak, omdat het blijkbaar een fout van de school is dat die vragen het niet deden."

- Tygo (16)

En hier gaat de tekst weer verder..

LAKS

Er zijn tot nu toe (13.12 uur) 162 klachten binnengekomen bij het LAKS over het examen drama.

- LAKS

Gepubliceerd op 15 mei 2023


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?