Eindexamens 2022

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

17 mei 2022

Van 'gejankt tijdens dit examen' tot 'easy peasy'

De reacties op het vmbo-GT-examen wiskunde verschillen van "best goed" tot "om van te huilen". Het examen was lang en er zaten een paar pittige vragen tussen.

Paris Nwogu (15) vond het examen meevallen: "In het begin was het makkelijk, maar het werd steeds moeilijker." Net als veel anderen kwam ze in tijdnood: "Ik had de laatste twee vragen niet af. Vooral de vraag over de gieter en de inhoud van een ton vond ik moeilijk." Andere reacties op Instagram waren: "De vragen over de Mexicaanse piramide waren niet te doen" en "Toppie, alleen SOSCASTOA vond ik verschrikkelijk."

 "De vragen over de Mexicaanse piramide waren niet te doen." 

Wiskundedocent Tom van Wanrooij vond de lengte vergelijkbaar met andere jaren: "Meestal blijft één derde tot de helft zitten tot het eind en dat was nu ook zo. Misschien waren er zelfs al meer mensen eerder klaar dan anders."

Volgens hem waren er best wat pittige meetkundige vragen: "De opgave over El Castillo, de Mexicaanse piramide, was lastig, vooral vraag 8. En je had ook veel inzicht nodig voor vraag 15, waarbij je de straal van de middelste cirkel moest berekenen. De inhoud van het examen was verder wel wat je had kunnen verwachten."

Gemengde reacties

Op Instagram lopen de reacties sterk uiteen. Bij de één ging het "dramatisch", terwijl de ander 'm "easy peasy" vond. Waarschijnlijk kan het hele examen daarom het beste worden samengevat in deze korte, maar krachtige reactie van een van onze Instagramvolgers: "Mwah."

Gepubliceerd op 17 mei 2022


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?

Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

#}