Eindexamens 2022

Donderdag 9 juni is de uitslagdag. Volg ons ook op YouTube of Tiktok.

Te weinig ruimte op uitwerkbijlage voor antwoorden

Door Roos

De examens zitten erop voor examenvlogger en vmbo'er Paris Nwogu (15). "Ik denk dat ik het wel gehaald heb", vertelt ze. "Het examen was wel te doen, maar het was niet makkelijk en soms een beetje apart", aldus Paris.

Ze had vooral moeite met de vraagstelling. "Normaal moet je meer je mening geven en nu had ik het idee dat het toch vooral een goed of fout antwoord was." Als voorbeeld noemt ze de vraag over vlinders: "Daar wist ik niet goed wat ik moest zeggen."

Ook Eef de Jong (16) had moeite met de vraagstelling. "Ik doe mijn examens voor de tweede keer en vond sommige vraagstellingen lastig." Ze moest de begrippen wel echt opzoeken in haar woordenboek: "Voor bij de begrippen van vraag 28 heb ik hem veel moeten gebruiken", vertelt ze.

Vlinders 🦋

Lisa Mels (15) vond de onderwerpen op de toets wel leuk: "Bijvoorbeeld het onderwerp over de vlinders waarvan de vleugels waren afgebroken, die werden gerepareerd door middel van een borduursel." Wat Paris echt een mooi kunstwerk vond, was een foto van een soort lichtshow waar je onder water stond alsof er een overstroming was. "Dat heette 'als de dijken doorbreken'", licht ze toe. 

Uitwerkbijlage

Soms moet je op een examen kunst heel veel schrijven. Dat viel nu gelukkig wel mee. Maar er was een ander probleem, de uitwerkbijlage. Lisa: "Het was vervelend dat je op een uitwerkbijlage moest schrijven. Er was te weinig ruimte voor wat langere zinnen, waardoor het echt een rommeltje werd."

Meer kandidaten hadden hier last van blijkt uit de reacties op onze vraagsticker: "Ik kon mijn antwoorden niet helemaal goed en volledig formuleren" en "De tabellen waren te klein om je antwoord uit te leggen."  

Voor de meeste vmbo'ers zitten de examens er nu op. Een enkeling maakt morgen nog Arabisch, Turks of Spaans. Aan de rest: fijne vakantie!

 

@loisdelange2.0 Laatste examen #examens #vakantie #kunst #half4 #foryou #fypシ #zomer ♬ i think im in love - ♡!i

Gepubliceerd op 24 mei 2022


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.