Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2022

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Examentekstschrijver zou onvoldoende halen

Door Kim

Wie het vwo-examen Nederlands gisteren verrekte moeilijk vond, is niet de enige. 1 op de 5 vwo'ers heeft gisteren geklaagd bij het LAKS, en ook de schrijfster van de examenteksten vond de antwoorden onlogisch. "Ik zou zelfs een onvoldoende halen."

Iets aan de hand

Joke Hermsen is schrijfster en filosfoof en schreef de tekst Zappen naar een volgende opwindingsmoment, die hier terug te lezen is.

Ze vertelde vandaag op 3FM: "Als ik bij sommige vragen, met name bij vraag 1 en 10, niet eens in staat ben mijn eigen tekst te verklaren, dan móet er toch wel iets met het examen aan de hand zijn? En dus vind ik dat de scholieren die hier massaal over geklaagd hebben, een belangrijk punt hebben."

Verwarrende vraag

Ze vervolgt: "Vraag 1 vind ik eigenlijk een vraag die op zich al onlogisch is, omdat er een tussenkopje gevraagd wordt die midden in een alinea geplaatst moet worden - en dat klopt gewoon niet." Op haar twitterpagina schrijft ze: "Voor alle tweets over vraag tien: ik had zelf de volgorde 614325. In ieder geval is deze vraag erg verwarrend, vind ik!"

Hermsen heeft dat ook al bij het cito gemeld, twittert ze. "Maar ver reikt mijn macht niet..."

Hermsens commenataar is hier terug te luisteren. De (volgens het College van Examens) juiste antwoorden van het examen Nederlands vind je op Scholieren.com: klikkerdeklik.

Gepubliceerd op 15 mei 2012


ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

Alles over de examens in je timeline?