Eindexamens 2021

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Gezocht: examenvloggers!

Door Wayne

Het duurt nog wel even, maar wij zijn al begonnen met aftellen tot de eindexamens van 2022! Ook dit jaar zal de examenperiode anders gaan dan andere jaren, maar één ding is zeker: in deze hectische periode is het belangrijk om voldoende stoom af te blazen. Zie jij het wel zitten om (voor moneys) je frustratie, verdriet, of blijdschap te uiten tijdens de voorbereiding én na afloop van je examens? Solliciteer dan nu voor een baantje als examenvlogger!

De eindexamenperiode is een periode die je samen moet zien door te komen. Samen zeiken over lastige vakken, maar ook elkaar motiveren om die boeken open te slaan. Saamhorigheid sleept je door de ellende heen. Met die reden hebben wij de examenjournaals in het leven geroepen. Jouw examenervaringen kunnen hoop of troost bieden aan duizenden andere examenkandidaten door het hele land. Samen wassen we dit varkentje. 

Eindexamenjournaal 

Voor ons eindexamenjournaal zijn we op zoek naar vloggers die niet op hun mondje zijn gevallen. Vertel ons alles: hoe de toets ging, maar ook eventuele bijzondere gebeurtenissen gedurende het examen (denk aan rondvliegende vogels in de examenzaal, stinkende docenten, gestolen examens of andere gekke dingen). We voegen jullie vlogs elke dag samen, en publiceren het journaal op onze speciale eindexamenpagina (die door honderdduizenden scholieren wordt bezocht), op ons YouTube-kanaal, TikTok-account en op ons Instagram-account @eindexamens. En je wordt dus betaald voor je filmpjes! Nou, mooi toch?

Voorbereiding

Nieuw dit jaar is dat we ook benieuwd zijn naar hoe jij voorbereidt op de eindexamens. Volg je een speciaal leerschema, studeer je samen met anderen of wacht je tot het allerlaatste moment? De examenperiode is immers niet alleen in mei, maar ook al die maanden aan voorbereiding die daar vooraf gaan. Ook daar zal je dus af en toe een video over maken. Misschien inspireer je anderen met jouw leertactiek? 

Wat moet je doen?

Het enige wat je nu hoeft te doen om te solliciteren, is een formuliertje invullen en een korte proefvideo opsturen waarin je jezelf voorstelt (maximaal een halve minuut). De precieze instructies staan in dat formulier.

Uit al jullie proefvideo's selecteren wij een team van examenvloggers. Eerst vormen we een kleine groep in december en in april een grotere groep. Gedurende de voorbereidingen, zal de kleine groep video's maken over hun voorbereiding. Tijdens de examenperiode zal dan iedereen na elk examen een korte video maken over hun ervaringen. De video hoeft niet lang te duren (30 seconden is al voldoende), we willen gewoon jouw mening over het examen horen. 

Aanmelden

Kortom, klinkt dit jou als muziek in de oren? Wil jij ons helpen, en je gezicht terugzien op de grootste jongerenwebsite van Nederland?

Vul dan dit formulier in voor woensdag 13 april 2022. 

 

Gepubliceerd op 16 maart 2022


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Eindexamen gids

Ga jij studeren?

Op Studenten.com lees je alles en luister je de Studententijd podcast!