Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Tweede tijdvak gaat van start

Terwijl de straten volhangen met vlaggen voor geslaagde scholieren, is helaas nog niet iedereen klaar met de eindexamens. Een aantal strijden verder in het tweede tijdvak - dat van 19 tot en met 30 juni duurt - of gaan nu op voor een herkansing.

Hoe gaan zij het tweede tijdvak tegemoet? Wij maakten een rondje langs deze bikkels.

Tweede tijdvak

"Zenuwen zijn bij mij niet echt aanwezig", geeft vwo'er Duuk toe. "Ik moet een 7.8 halen voor wiskunde. Ik ben over het algemeen niet de beste in wiskunde, ik heb een 3,5 gehaald in het eerste tijdvak, dus het is eigenlijk al soort van einde oefening. Ik heb alsnog tóch wel zo veel mogelijk geoefend, om het in ieder geval wel te proberen."

Vwo'er Tobias is daarentegen wél goed in wiskunde - hij haalde een 8,8 in het eerste tijdvak - maar gaat het vak toch herkansen. "Ik had voor m'n gevoel een stuk hoger kunnen halen. Daarnaast kan het geen kwaad er nog wat tijd in te stoppen aangezien ik volgend jaar technische wiskunde ga studeren en ik het gewoon een erg leuk vak vind."

Ook vwo'er Niels gaat zonder zenuwen zijn herkansing in: "Ik ben al geslaagd. Ik herkans aardrijkskunde alleen maar om mijn punt op te hogen, omdat dit examen mijn enige onvoldoende was. Ik denk ook niet dat ik veel ga leren, maar het maar gewoon op mij af laat komen."

Slechtste vak

"Ik ben best wel gespannen voor mijn herkansing biologie, want het is nog even spannend of ik het cijfer kan ophalen of niet", geeft vmbo'er Sofie toe. "Biologie is mijn slechtste vak."

In tegenstelling tot de rest, begint vwo'er en blogger Dina in het tweede tijdvak pas aan haar examens. "Ik ben nu niet echt nerveus; vooral omdat ik nu maar de helft van mijn toetsen heb. Het zijn vooral leestoetsen - Frans, Duits, Nederlands, Engels - en Latijn. Kortom: gaat prima hiero, waarschijnlijk omdat ik geen herkansing heb waar mijn leven vanaf hangt. Daarnaast ook heel fijn dat woensdag pas mijn eerste examen is, en de rest de week erop."

Bereken je cijfer

Ben jij van plan om je antwoorden te checken na je examen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Via onze bereken-je-cijfer-tool kun je invullen hoeveel antwoorden je goed denkt te hebben en dan berekenen wij voor jou welk cijfer je ongeveer gehaald hebt. Je definitieve cijfer hangt natuurlijk af van de n-term, maar het is altijd handig om te weten waar je ongeveer aan toe bent. Daarnaast kun je ook bij ons terecht voor je rooster, examenhulp en informatie over wanneer je bent geslaagd.

Genoeg reden dus om onze website en Instagram goed in de gaten te houden. Heel veel succes dit tweede tijdvak en onthoud: alles komt goed!

Dit wil je ook lezen:

Gepubliceerd op 19 juni 2023


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?